
Yaprak Sarma Tarifi İçin Malzemeler
- 450 gram salamura yaprak
- 2 su bardağı pirinç
- 1 büyük soğan
- 1 paket kuş üzümü
- 1 çay kaşığı karabiber
- 3 tatlı kaşığı yeni bahar
- Tuz
- Zeytinyağı
- Limon
Yaprak Sarma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kuş üzümlerini sıcak suda bekletiyoruz.
- Soğanları ince ince doğrayıp yağda pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
- Dolmalık fıstıkları ilave ediyoruz biraz daha kavurup yıkadığımız pirinçleri ilave ediyoruz.
- Tuzunu, baharatlarını atıp karıştırıyoruz.
- Pirinçlerin üzerini geçecek kadar kaynar su döküp kuş üzümlerini ilave ediyoruz ve 10 dk pişmeye bırakıyoruz.
- Önceden ıslattığımız salamura yaprakları tuzundan arındırmak için iyice yıkayıp sarmaya başlıyoruz.
- Tenceremizin dibini yağlayıp tabanı yaprakla kaplıyoruz.
- Üzerine dilimlediğimiz limonları diziyoruz. Sarmalarımızı diziyoruz.