Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Zeytinyağlı Yaprak Sarma

Zeytinyağlı Yaprak Sarma

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
36
F-D Coin
99

Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet orta uzunluk soğan
  • 1.5 su bardağı pirinç
  • 1 demet maydanoz
  • 1 demet dereotu
  • 1 demet taze nane
  • 2 orta uzunluk domates yahut 4 küçük domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 1 tatlı kaşığı isot
  • 2 tatlı kaşığı kuru nane
  • Yarım limon suyu
  • 2-3 dilim limon
  • Yarım kilo kadar üzüm yaprağı (salamura değil)
  • Aldığı kadar zeytinyağı (tahminen 1.5 çay bardağı kadar)
Tencerenin tabanı için;
  • Doğradığımız maydanoz nane ve dereotunun sapları
  • Yaprakların sapları

Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle soğanımızı rendeliyoruz.
  2. Domatesimizi de rendeliyoruz.
  3. Soğan, domates ve salçalarımızı karıştırıyoruz.
  4. Maydonoz dere otu ve nanelerimizi ince ince doğruyoruz.
  5. Hepsini birebir kaba koyuyoruz ve baharatlarımızı ekliyoruz.
  6. Yıkadığımız pirinçi ekliyoruz.
  7. Zeytinyağı ve limon suyunu da ekleyip hepsini güzelce karıştırıyoruz. (zeytinyağı tabanında birikecek kadar fazla olmalı, yoksa sarmamız kuru olabilir)
  8. Tazeyken yıkayıp buzdolabı poşetiyle buzluğumuzda koruma ettiğimiz yapraklarımızı buzluktan çıkarıp sıcak su ekleyip erimesini bekliyoruz.
  9. Eriyen yapraklarımızın saplarını koparıyoruz ve 1 tatlı kaşığı kadar iç koyuyoruz. (zeytinyağı tabana çöktüğü için 2–3 dakikada bir harcımızı kaşık yardımıyla karıştırıyoruz)
  10. Tenceremizin tabanına maydanoz ,nane ,dereotu ve yapraklarımızın saplarını diziyoruz. (aralarda yırtık çıkan yahut yırtılan yapraklarımızı da tencerenin tabanına yerleştirebiliriz)
  11. Sonrasında sarmalarımızı küçük bi tencereye diziyoruz.
  12. Neredeyse sarmaların uzunluğuna gelecek kadar su ekliyoruz ve üzerine dilimlediğimiz limonları koyup üzerini kapatıyoruz.
  13. Kaynadıktan sonra kısık ateşte 1 saat, 1 saat 15 dakika kadar pişiriyoruz. ( biz çok pişmiş sevdiğimiz için bu kadar uzun mühlet pişiriyoruz az pişmiş seviyorsanız denetimli halde pişirebilirsiniz).
  14. Pişen sarmalarımızı yiyeceğimiz kadar alıp geri kalanının üzerini büsbütün soğuyana kadar kapatalım, çünkü sarmalarımızın üzeri kararabilir.
  15. Afiyet olsun ????.
Not: tencerem tam dolmadığından ötürü sarmaların dağılmaması için kenarına ısıya destekli olan bir kase yerleştirip sarmaların kenarında boşluk bırakmadım. Aksi taktirde sarmalar dağılabilir. Ayrıyeten dik dik dizmemin sebebi hepsinin eşit pişmesini istediğim için. Tabandan itibaren üst üste de dizebilirsiniz.

Not2: sarmalarımızın tamamını pişirdiğimiz birinci gün tüketmeyeceksek fazla pişirmenizi tavsiye ederim. Az pişirdiğimiz taktirde buzdolabında koruma ettiğimiz vakit bir sonraki servisimizde sarmamızın içerisindeki pirinçler canlı diri olacaktır (!).

Not3: sarmalarınızı sarıp tencerenize dizdikten sonra kapağını kapatıp maximum 3 güne kadar buzdolabında pişirmeden koruma edebilirsiniz :).

Not4: sarmaya bol nane ve bol yeşillik katmamız lezzetini artıracaktır. İstediğimiz baharatları istediğimiz ölçüde koyabilmemizle birlikte naçizane tavsiyem kekik ve kimyon kullanmamanız. Çünkü kekik ve kimyonun farklı bir koku ve aroma bırakması çok beğenilen olmayacaktır. Yalnızca nane isot ve sumak kullanmanızı şiddetle tavsiye ederim. Pişman olmayacaksınız????.

Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tanımı İçin Malzemeler İç harcı için 1.5 su bardağı pirinç1 bardağı köftelik bulgur200 gram kıyma2 adet biber1 adet domatesNaneKarabiberToz biberPul biberTuz1 tatlı kaşığı salçaZeytinyağıKuyrukHaşlanmış bağ yaprak Üzeri için ZeytinyağıSalçalı su Zeytinyağlı Yaprak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
132
Ramazan Ayına Hazırlık Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tanımı (Videolu) İçin Gereçler 500 gram salamura yaprak1 kg pirinç1 su bardağı zeytinyağı (300ml)1 kg soğan1 yemek kaşığı domates salçası ve biber salçası500 g domates rendesi1 çay kaşığı karabiber, pulbiber, tarçın2 tatlı kaşığı tepeleme nane1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
43
Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tanımı İçin Gereçler 1 kg asma yaprağı Dolmanın içi için; Yarım su bardağı zeytinyağı2 adet soğan1 adet domates2 su bardağı pirinç1 yemek kaşığı kuru nane1 tatlı kaşığı yenibahar1 tatlı kaşığı şeker1 tatlı kaşığı tuz1 çay kaşığı tarçın1 çay kaşığı karabiber1 avuç...
Cevaplar
0
Görüntüleme
51
Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi İçin Malzemeler Yarım kilo üzüm yaprağı4 adet soğan orta boy2 su bardağı pirinç1 çay bardağı zeytinyağı2 yemek kaşığı kuş üzümü2 yemek kaşığı dolmalık fıstık1 tatlı kaşığı tarçın1 tatlı kaşığı karabiber1 tatlı kaşığı yenibahar1 tatlı kaşığı tuz1 çay kaşığı nane1,5...
Cevaplar
0
Görüntüleme
68
Yaprak Sarma Tarifi İçin Malzemeler 2- 3 adet kuru soğan1 su bardağı pirinç100 çay bardağı zeytinyağı1 yemek kaşığı nane1 tatlı kaşığı yenibahar1 domates rendesi1 tatlı kaşığı toz şeker1 tatlı kaşığı tuz1 çay kaşığı karabiber2 bardak kaynamış su3-4 dal maydanoz Yaprak Sarma Tarifi Nasıl...
Cevaplar
0
Görüntüleme
52
858,505Konular
982,708Mesajlar
33,054Kullanıcılar
yazsoyamanSon üye
Üst Alt