iltasyazilim
FD Üye
Yaprak Sarma (Zeytinyağlı) Tarifi İçin Malzemeler
*400500 gr salamura yaprak
*1 5 su bardağı pirinç
*2 adet orta boy soğan
*Yarım demet maydanoz
*Yarım su bardağı kus uzumu
*Yarım çay bardağı nar eksisi
*Yarım çay bardağı zeytinyağı
*1 tatlı kaşığı salça
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*Nane
*Karabiber
*Tuz
*Limon
*Sıcak su (33 5 su bardağı)
Yaprak Sarma (Zeytinyağlı) Tarifi Yapılışı Merhaba arkadaslar,
Hepimizin çok sevdiği güzel bir lezzettir yaprak sarma hele ki zeytinyağlı
Dolmalık fıstık ekleyerek lezzetlendirebilirsiniz
Öncelikle salamura yaprakları sıcak suya koyup 4045 dakika bekletelim
Kuş üzümlerini de sıcak suya bırakalım yumuşaması için Bu sırada iç harcımızı hazırlayım
Pirinci iyici yıkayalım suyu berraklaşana kadar Soğanları ve maydanozları minik minik doğrayalım Suyunu suzdüğümüz kus üzümlerini ve diğer malzemelerini bir kapta birleştirelim Nar ekşisi 2 yemek kaşığı sıvı yağ veya zeytinyağıda tercih edebilirsiniz Salça ve baharatları da ekleyip Harcımızı iyice harmanlayalım
Yaprakların suyunu süzüp 23 kere soğuk suyla yıkayalım Fazla tuzun gittiğinden emin olalım Harcın tuzunu yapraklarla orantılı koymayı unutmayın
Yaprakların damarlı kısmı içte kalacak şekilde sarmaya başlayalım Yaklaşık 1 er tatlı kaşığı iç harç koyalım
Yapraklar bitene kadar bu isleme devam edelim
Tencerenin dibine yırtık ve damarlı kötü olan yaprakları yerleştirin dibinin yanmaması için Tüm sarmaları güzelce tencereye dizin
En üste zeytinyağını ve az nar ekşisini gezdirin Ve mutlaka sıcak su ekleyin Limon dilimlerini de en üste bıraktıktan sonra tencerenin içine sığacak ebatta bir tabak kapatıp Orta ateşte yaklaşık 30 dakika pişirin Kontrollü pişirmeye özen gösterin Soğuk olarak servis edin
Afiyet Olsun
*400500 gr salamura yaprak
*1 5 su bardağı pirinç
*2 adet orta boy soğan
*Yarım demet maydanoz
*Yarım su bardağı kus uzumu
*Yarım çay bardağı nar eksisi
*Yarım çay bardağı zeytinyağı
*1 tatlı kaşığı salça
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*Nane
*Karabiber
*Tuz
*Limon
*Sıcak su (33 5 su bardağı)
Yaprak Sarma (Zeytinyağlı) Tarifi Yapılışı Merhaba arkadaslar,
Hepimizin çok sevdiği güzel bir lezzettir yaprak sarma hele ki zeytinyağlı
Dolmalık fıstık ekleyerek lezzetlendirebilirsiniz
Öncelikle salamura yaprakları sıcak suya koyup 4045 dakika bekletelim
Kuş üzümlerini de sıcak suya bırakalım yumuşaması için Bu sırada iç harcımızı hazırlayım
Pirinci iyici yıkayalım suyu berraklaşana kadar Soğanları ve maydanozları minik minik doğrayalım Suyunu suzdüğümüz kus üzümlerini ve diğer malzemelerini bir kapta birleştirelim Nar ekşisi 2 yemek kaşığı sıvı yağ veya zeytinyağıda tercih edebilirsiniz Salça ve baharatları da ekleyip Harcımızı iyice harmanlayalım
Yaprakların suyunu süzüp 23 kere soğuk suyla yıkayalım Fazla tuzun gittiğinden emin olalım Harcın tuzunu yapraklarla orantılı koymayı unutmayın
Yaprakların damarlı kısmı içte kalacak şekilde sarmaya başlayalım Yaklaşık 1 er tatlı kaşığı iç harç koyalım
Yapraklar bitene kadar bu isleme devam edelim
Tencerenin dibine yırtık ve damarlı kötü olan yaprakları yerleştirin dibinin yanmaması için Tüm sarmaları güzelce tencereye dizin
En üste zeytinyağını ve az nar ekşisini gezdirin Ve mutlaka sıcak su ekleyin Limon dilimlerini de en üste bıraktıktan sonra tencerenin içine sığacak ebatta bir tabak kapatıp Orta ateşte yaklaşık 30 dakika pişirin Kontrollü pişirmeye özen gösterin Soğuk olarak servis edin
Afiyet Olsun