Yahya Kemal Beyatlı Sozler
Yahya Kemal Beyatlı Guzel Sozleri
İnsan alemde hayal ettiği muddetce yaşar
Guclu olan, yenilmeyen yalnız azimdir
Olmek kaderde var, yaşayıp kohnemek hazin
Bir care yok mudur buna ya Rabbel alemin?
Siyasette, doğru her zaman biraz gec soylenir
Ankaranın en cok İstanbula donuş yolunu sevdim
Doktorlara sorarsanız karaciğer mukemmel, kalp mukemmel, bobrek mukemmel, tansiyon mukemmel! Yalnız ben berbat bir haldeyim
Bir genc icin, Hem şiir yazıyor, hem resim yapıyor; lakin acaba hangisini tercih etseydi? diye sormuşlar Yahya Kemal, Resmi tercih etsin! deyince, Ama siz daha resimlerini gormemişsiniz? demişler Yahya Kemal de Evet, resimlerini gormedim ama şiirlerini gordum demiş
Gayet cekingen, adeta korkak bir adam olan ve en basit şeyleri soylerken gizli bir eda alan Mehmet Ali Tevfik icin Yahya Kemal, Kızılcık receli yese bir ay onu sır diye soylemez!demişti
Yahya Kemal, İzmire, Bergamaya, Efese gidiyorum İsmail Habip varıp yazmadan evvel oraları bir goreyim! diyordu
imagesyahyakemalbeyatlisozleri5ad9528e8339a
Yahya Kemal Beyatlı Guzel Sozleri
İnsan alemde hayal ettiği muddetce yaşar
Guclu olan, yenilmeyen yalnız azimdir
Olmek kaderde var, yaşayıp kohnemek hazin
Bir care yok mudur buna ya Rabbel alemin?
Siyasette, doğru her zaman biraz gec soylenir
Ankaranın en cok İstanbula donuş yolunu sevdim
Doktorlara sorarsanız karaciğer mukemmel, kalp mukemmel, bobrek mukemmel, tansiyon mukemmel! Yalnız ben berbat bir haldeyim
Bir genc icin, Hem şiir yazıyor, hem resim yapıyor; lakin acaba hangisini tercih etseydi? diye sormuşlar Yahya Kemal, Resmi tercih etsin! deyince, Ama siz daha resimlerini gormemişsiniz? demişler Yahya Kemal de Evet, resimlerini gormedim ama şiirlerini gordum demiş
Gayet cekingen, adeta korkak bir adam olan ve en basit şeyleri soylerken gizli bir eda alan Mehmet Ali Tevfik icin Yahya Kemal, Kızılcık receli yese bir ay onu sır diye soylemez!demişti
Yahya Kemal, İzmire, Bergamaya, Efese gidiyorum İsmail Habip varıp yazmadan evvel oraları bir goreyim! diyordu
imagesyahyakemalbeyatlisozleri5ad9528e8339a