
Yağ Çekmeyen Mayalı Pişi Tanımı İçin Materyaller
Hamuru için;
- 1 adet yumurta
- 1 bardak ılık süt
- Yarım bardak ılık su
- 11 gram kuru maya
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Un
- Sıvı yağ
Yağ Çekmeyen Mayalı Pişi Tanımı Yapılışı
- Öncelikle ılık süt, ılık su ,maya, şeker ve bir bardak un uygunca karıştırıp 15 dakka ön mayalama yapalım .
- Daha sonra yumurta ,tuz, sıvı yağ ve yavaş yavaş un ekleyerek ele yapışmayacak hamur hazırlayalım.
- Bu sırada yeterlice hamuru yoğuralım.
- 15 dakika mayalamaya bırakıp tekrardan yoğurup tekrar 10 bekletelim.
- Daha sonra açıp bardakla hal verelim ve bez üzerine dizip ordada 15 dakika bekletelim.
- Kızgın yağda kızartalım.
- Bu pişinin en kıymetli özelliği çok yoğurulup çok dinlendirilmesi.
- Zahmetli üzere gözükse de inan o denli değil lezzetini alınca bundan vazgeçemeyceksiniz. Afiyet olsun ????.