Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Vücutta Laktik Asit Girişimi

Vücutta Laktik Asit Girişimi

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Vücutta Laktik Asit Girişimi
Vücutta Laktik Asit Girişimleri
Vücutta Laktik Asit FaydalarıZararları


Herzamanki olarak heryerde bahsedilen anlamı; Yoğun çalışma sırasında vücudumuzda oluşan bir enzimdir ve bu enzimin birikmesi ile vücudumuzda yorgunluğa ve ağrıya sebep oluyor Bu tanımlama genel ve basit olarak birkaç kelimeye sığdırılmış millet aralarında aşina en yalın ve yaygın açıklamadır


Bilimsel olarak yapılan açıklamalarını, yorumlarını derlediğimde; Antrenmana başlarken vücudun dekstroz ve karbonhidrat depolarının birikmiş ve kullanıma hazır , kasların dinlenme modunda sertleşmemiş, kasılmamış olma durumu laf konusudur Kaslara ulaşan kan akışı bayağı seyirde damarlar sertleşmemiş tatmin edici miktarda kan ve oksiyen taşıyabilir durumdadır



Antrenmana başlandığında karoser ilk önce glikojeni enerjiye çevirir ve güç elde eder Çoğumuzun bildiği gibi glikojen kana en seri karışan ve şipşak enerjiye dönüşen bir maddedir Beden glikojenden elde ettiği baskı ardından vücutta kullanıma hazırlanmış karbonhidrat birikimlerini enerjiye çevirmeye başlar Solunum ve dolaşım sistemimiz bu esnada dokulara yeterince oksijen taşıyabilmektedir İşte bu aşamada glikojen üretiminden elde edilen yüksek şiddet sonrası kaslarda sıklaşma ve kasılmalar başlar Antrenman aşırılık temposu arttırıldığında bundan böyle vücunudun enerji tutuşmak üzere kullanması gereken oksijen miktarı da artar

Karbonhidratın enerjiye çevrilmesi kasılmış olan kaslar içerisinde sıkışan damarlarda kanın ilk başladığımız zamana oranla kas arasında sıkışarak daha az kan ulaştırması ve içerisinde daha az oksijenin kaslara ulaşması ile gövde karbonhidrat yakımı için yüksek oksijen seviyesi göstermek yerine oksijensiz ortamda enerji üretmeye başlar Bu enerji oluşumunda oksijensiz ortamda üretilen enerji ile vücutta laktik asit artmaya başlar( laktik asit istirahat halindeyken bile az bir miktarda da olsa kanımızda bulunur (0,5 1,5 mmol dek)) Üretilen laktik asit kaslardan alınarak karaciğere taşınır ve baştan enerji kaynağı olarak kullanılmak üzere parçalanır Bu yoğunlukta laktat yapım ve yıkımı arasında bir denge vardır ve bu şekilde alıştırma glikojen depoları boşalana dek sorunsuz bir şekilde sürdürülebilir

Laktik asidin esas kaynağı, glikojen olarak adlandırılan, karbonhidratın yıkımı sonucu oluşan bir bağlı üründür Anaerobik glikoliz sonucu pirüvat üretildiği süre kas hücresi onu aerobik olarak enerji üretimine katmayı dener Şayet, adale hücresi üretilen bütün pirüvatı yararlanma kapasitesine (aerobik olarak) sahip değilse, pirüvat laktata dönüşür Laktat, laktik asidin Na, K tuzudur, süt asiti ile aynı anlamda kullanılır *
 

Similar threads

Vucutta Laktik Asit Girişimi Vucutta Laktik Asit Girişimleri Vucutta Laktik Asit FaydalarıZararları Klasik olarak heryerde bahsedilen anlamı; Yoğun egzersiz sırasında vucudumuzda oluşan bir enzimdir ve bu enzimin birikmesi ile vucudumuzda yorgunluğa ve ağrıya sebep oluyor Bu acıklama...
Cevaplar
0
Görüntüleme
77
Karbonhidratlar hidrojen, karbon ve oksijen atomlarından oluşan organik moleküllerdir. Karbonhidrat ailesi hem basit hem de karmaşık şekerler içerir. Glikoz ve fruktoz, basit şekerlere örnektir ve nişasta, glikojen ve selüloz, karmaşık şekerlere örnektir. Karmaşık şekerler polisakkaritler olarak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
220
Süt Asiti Fermantasyonu nedir Süt Asiti Fermantasyonu Süt Asiti fermantasyonu, oksijen yokluğunda bazı bakteri ve hayvan hücrelerinde görülen bir mayalanma biçimidir Normalde, üzüm şekeri glikoliz yoluyla parçalanır, iki molekül ATP, iki molekül NADH ve iki molekül pirüvat elde edilir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
69
Fermantasyon Nedir? Mayalanma Türleri Fermantasyon, bir maddenin bakteriler, mantarlar ve öteki mikroorganizmalar aracılığıyla, genel olarak ısı vererek ve köpürerek kimyasal olarak çürümesi olayıdır1 Fermantasyon anaerobik şartlarda, yani oksidatif fosforilasyon olamadığı durumlarda...
Cevaplar
0
Görüntüleme
65
Bazı yemeklerden daha sonra çoğu kişinin üzerine bir rehavet çöker ve uyuklamaya başlar Bu durum bilhassa Ramazan'da iftar sonrası ortaya çıkar Memorial Hastanesi İç Hastalıkları Bölüm Koordinatörü Prof Dr Yavuz Baykal iftar sonrası yorgunluğuna karşısında hangi önlemlerin alınması hakkında...
Cevaplar
0
Görüntüleme
96
858,500Konular
982,389Mesajlar
32,980Kullanıcılar
maliaktan71Son üye
Üst Alt