iltasyazilim
FD Üye
Völbak Tarifi İçin Malzemeler
*2 bardak su
*Tuz
*Aldığı kadar un
*1* adet yaş maya
*10 adet patates
Völbak Tarifi Yapılışı 1 Derin bir kaba un ve mayayı koyup biraz tuz atıp suyu yavaş yavaş ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir
2 Bir saat kadar hamurumuzu mayalanmaya bırakalım
3 Patatesi haşlayıp biraz tuz atıp püre haline getirelim
4 Hamurdan bezeler alıp her bir bezenin içine soğumuş patatesten köfte gibi işleyelim
5 Bezenin içine koyup kapattığımız patatesi elimizde biraz basarak bezeyi açalım sonra oklava ile yuvarlak bir hamur açalım
7 Teflon tavada her iki yüzünü de pişirip ocaktan alır almaz her iki yüzünü de yağlayalım
8 Üst üste koyduğumuz hamuru dört eşit parçaya bölüp pizza dilimi gibi servis edelim Afiyet olsun
*
*
*
*
*
*2 bardak su
*Tuz
*Aldığı kadar un
*1* adet yaş maya
*10 adet patates
Völbak Tarifi Yapılışı 1 Derin bir kaba un ve mayayı koyup biraz tuz atıp suyu yavaş yavaş ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir
2 Bir saat kadar hamurumuzu mayalanmaya bırakalım
3 Patatesi haşlayıp biraz tuz atıp püre haline getirelim
4 Hamurdan bezeler alıp her bir bezenin içine soğumuş patatesten köfte gibi işleyelim
5 Bezenin içine koyup kapattığımız patatesi elimizde biraz basarak bezeyi açalım sonra oklava ile yuvarlak bir hamur açalım
7 Teflon tavada her iki yüzünü de pişirip ocaktan alır almaz her iki yüzünü de yağlayalım
8 Üst üste koyduğumuz hamuru dört eşit parçaya bölüp pizza dilimi gibi servis edelim Afiyet olsun
*
*
*
*
*