Vişneli Turta Tanımı İçin Malzemeler
Tart hamuru için;
- 200 gram tereyağ
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 paket vanilin
- 2 çay kaşığı kabarma tozu
- 4/5 su bardağı un (Değişiklik gösterebilir )
- 3 su bardağı ayıklanmış vişne
- 1 su bardağından 2 parmak eksik şeker
- 2 tatlı kaşığı nişasta
- Yarım çay bardağı sıcak su
Vişneli Turta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle ayıklanmış vişneleri tavaya alıyoruz.
- Üzerine şekerimizi ekleyip kaynayana kadar pişiriyoruz.
- Kaynayan vişnelerin üzerine suyla açtığımız nişastayı döküyoruz ve kıvam alana kadar pişiriyoruz. Şimdide tart hamurumuzun yapılışına geçiyoruz.
- Bunun için tüm sıvı materyalleri bir kaba alıp karıştırıyoruz.
- Sonrasında un hariç öbür katı gereçleri ekliyoruz.
- En son olarak azar azar unu ekliyoruz ve ele yapışmayan,yumuşak bir hamur elde ediyoruz ve bir kısmını üzeri için ayırıyoruz yaklaşık 20 dk dinlendiriyoruz.
- Sonrasında tart kalıbımıza fazla olan hamuru yayıyoruz.
- İçerisine vişneli sosumuzu döküyoruz ve kalan hamurla kapatıyoruz.
- 180 derece fırında kızarana kadar pişiyoruz. Dilerseniz üzerine pudra şekeri dökebilirsiniz. Turtamız hazır afiyet olsun ????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.