Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Vişneli Tart

Vişneli Tart
0
37

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
visneli-tart.jpg

Vişneli Tart Tanımı İçin Materyaller


Hamur için:
  • 200 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 paket vanilya
  • 5 su bardağı un
İç harç için:
  • 2 su bardağı donmuş vişne
  • 1 su bardağı şeker (azaltabilirsiniz)
  • 2 tatlı kaşığı mısır nişastası
  • 1 çay kaşığı tereyağ

Vişneli Tart Tanımı Yapılışı

  1. Birinci evvel şeker ve vişneyi birlikte ocağa alın kaynamaya başladıktan sonra azıcık su ile karıştırdığınız nişastayı ekleyin. Daima karıştırın.
  2. Yoğunlaşınca tereyağını ekleyip karıştırın. Soğumaya bırakın.
  3. Hamur gereçleri ile ele yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlayın.
  4. Hamuru ikiye bölün. İster yuvarlak borcamda ya da tart kalıbında yapın.
  5. Hamur bir yarısını merdane ile açın.
  6. Sonra kullanacağınız kalıba yayın ve çatalla delikler açın.
  7. Sonra vişneli sosu döküp yayın.
  8. Hamur kalanıyla üstüne istediğiniz formda örtün.
  9. Evvelce ısıtılmış 175 derecede 50-55 dakika üstü pembeleşene kadar pişirin.
  10. Son 20 dakikada fırının ısısını düşürün.
  11. Üzerine pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
 
858,505Konular
982,668Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt