
Vişneli Tart Tanımı İçin Materyaller
Hamur için:
- 200 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı şeker
- 1 yumurta
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 paket vanilya
- 5 su bardağı un
- 2 su bardağı donmuş vişne
- 1 su bardağı şeker (azaltabilirsiniz)
- 2 tatlı kaşığı mısır nişastası
- 1 çay kaşığı tereyağ
Vişneli Tart Tanımı Yapılışı
- Birinci evvel şeker ve vişneyi birlikte ocağa alın kaynamaya başladıktan sonra azıcık su ile karıştırdığınız nişastayı ekleyin. Daima karıştırın.
- Yoğunlaşınca tereyağını ekleyip karıştırın. Soğumaya bırakın.
- Hamur gereçleri ile ele yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlayın.
- Hamuru ikiye bölün. İster yuvarlak borcamda ya da tart kalıbında yapın.
- Hamur bir yarısını merdane ile açın.
- Sonra kullanacağınız kalıba yayın ve çatalla delikler açın.
- Sonra vişneli sosu döküp yayın.
- Hamur kalanıyla üstüne istediğiniz formda örtün.
- Evvelce ısıtılmış 175 derecede 50-55 dakika üstü pembeleşene kadar pişirin.
- Son 20 dakikada fırının ısısını düşürün.
- Üzerine pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz.