
Vişneli Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Keki için;
- 3 adet yumurta (ei)
- 1 çay bardağı şeker ( zucker)
- Yarım su bardağı un ( mehl)
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu (backpulver)
- 1 paket vanilya (vanillezucker)
- Yarım limon kabuğu (zitronenschale)
- 2 kutu krema (200+200) (schlagsahne)
- 400 gram labne peyniri (frischkäse yada 200 gram mascarpone 200 gram quark)
- 3-4 yemek kaşığı pudra şekeri (puderzucker)
- Yarım limon kabuğu (zitronenschale)
- Dondurulmuş 350 gram vişne ( sauerkirsche)
- Yarım çay bardağı su (wasser)
- 1 yemek kaşığı nişasta ( speise stärke
- 3 yemek kaşığı toz şeker ( zucker)
Vişneli Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurtayı ve şekeri köpürene kadar çırpın. İçine diğer malzemeleri ekleyip, 170 derece önceden ısıtılmış fırına koyun ve pişirin. (22 cm kalıp kullandım)
- Krema için; süt kremasını köpürene kadar çırpın. İçine labne, vanilya, limon kabuğu ve pudra şekerini karıştırın ve kekin üzerine düzgün bir şekilde yayın.
- En son vişneyi tencereye alıp, içerisine şeker ve suda çözdürülmüş nişasta ekleyip, pişirin katılaşınca ocaktan alın.
- Biraz ılıdıktan sonra kremanın üzerine yayın, bir gece buzdolabında bekletin. Afiyet olsun ????
Vişneli Pasta Tarifi Fotoğraflı Yapılışı