Vişneli Pasta Tanımı İçin Materyaller
Keki için:
- 3 yumurta oda ısısında
- 1 çay bardağı şeker
- 2 kaşık sıcak su
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı süt (ıslatmak için)
- 200gram labne
- 1 paket krema
- 2 paket kremşanti
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- Yarım su bardağı süt
- 300gram vişne
- 5 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı su
Vişneli Pasta Tanımı Yapılışı
- Krema için süt hariç bütün gereçleri bir kaba alıp çırpıyoruz sütü yavaş yavaş ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
- Katı bir kıvam olacak, strecleyip dolaba kaldırıyoruz.
- Vişneli sos için: vişne ve şekeri tavaya alıp kaynatıyoruz daha sonra suyla açtığımız nişastayı ekleyip pişiriyor daha sonra soğumaya bırakıyoruz.
- Keki için; şeker ve yumurtayı çırpıyoruz 2 kaşık sıcak su ekleyip beyazlasana kadar çırpmaya devam ediyoruz.
- Elenmiş un ,vanilya ve kabartma tozunu ekleyip karıştırıyoruz.
- Yağladığımız kelepçeli kalıba döküp 170 derece evvelce ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dk pişiriyoruz.
- Pişen keki kalıptan çıkarıp bir bardak sütle ıslatıyoruz.
- Daha sonra kelepçeyi tekrar kekin üstüne koyup kremayı döküyoruz.
- Daha sonra soğumuş vişne sosunu döküp en az bir gece dolapta dinlendirip servis ediyoruz.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.