Vişneli Pancar Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet orta boy pancar
- 2 adet kuru soğan
- 1-2 parça zencefil
- 1 su bardağı su
- Yarım su bardağından biraz eksik zeytin yağı
- 1 kase vişne
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- Karabiber
- Tuz
- 5 yemek kaşığı krema
- 3 yemek kaşığı labne
Vişneli Pancar Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Soğanları piyazlık doğruyoruz tencerenin dibine yerleştiriyoruz.
- Üzerine yarım ay şeklinde ince doğradığımız pancarları yerleştiriyoruz.
- Vişnelerimizi, şekeri, baharatları ve zencefil parçalarını ekliyoruz suyunu ve zeytinyağını gezdirdikten sonra önce yüksek ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte pancarlar yumuşayana kadar pişiriyoruz.
- Ara sıra çok dağıtmadan karıştırıyoruz.
- Yumuşamaya başladıktan sonra zencefilleri içinden alıyoruz.
- Servis tabağına alınca üzerine dökmek için krema ve labneyi homojen hale gelene kadar karıştırıyoruz ve ekliyoruz. Afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.