Vişneli Kaymaklı Ayva Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet ayva
- 1 su bardağı mesken üretimi vişne suyu (Vişne taneli)
- 1 su bardağı şeker
- Kaymak
Vişneli Kaymaklı Ayva Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Ayvaları soyalım, ortadan ikiye ayıralım ve iç kısmını temizleyelim. Çekirdeklerini atmayalım.
- Soyup, temizlediğimiz ayvaları tenceremize dizelim. Çekirdekleri ayvaların üzerine serpiştirelim. Her ayvanın üstüne 2 kaşık şeker gezdirelim.
- Vişne suyumuzu eşit formda ayvaların üzerinde gezdirelim.
- Orta ateşte kapağı kapalı olarak pişirelim. Ayvaları denetim edelim. Pişen tarafı çevirelim. Tenceresini tabanında jöle kıvamı oluştuğunda tatlımız hazır demektir.
- Ayvalar soğuduktan sonra tabandaki sosunu üzerine gezdirelim ve üzerine kaymak ekleyelim. Afiyetler olsun ????
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.