
Vişneli Ayva Tatlısı(Doğal Rengi İle) Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet ayva
- 2’şer yemek kaşığı toz şeker
- 2 adet çubuk tarçın
- 7-8 adet karanfil
- Ayva çekirdekleri
- 10-12 adet vişne
- 1 su bardağı su
- Kaymak
- Toz fıstık
Vişneli Ayva Tatlısı(Doğal Rengi İle) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak derin bir kaba su koyun. İçerisine yarım limonu sıkın.
- Ayvaları ikiye bölün, çekirdeklerini temizleyip saklayın. Ayvanın kabuğunu soyun.
- Ayvaları limonlu suya koyun, diğer ayvaları temizlerken kararmaması için.
- Geniş bir tencereye ayvanın kabuklarını koyun. Üzerine ayvaları koyun.
- Ayvaların üzerlerine 2 yemek kaşığı toz şeker ekleyin.
- Çubuk tarçını, karanfilleri, ayva çekirdeklerini ve vişneleri tencereye koyun.
- Son olarak 1 su bardağı suyu tencereye ekleyin.
- Tencerenin kapağını kapatıp su kaynanana kadar orta ateşte kaynadıktan sonra, en kısık ateşte, 1-1. 5 saat kadar kontrollü pişirin (Ayvaların cinsine göre pişme süresi değişebilir. Bıçak ile kontrol edin)
- Ayvaları arada ters düz edin. Suyundan üzerlerine ilave edin. Videodaki gibi.
- Ayvaları servis tabağına alın ve 1-2 saat soğutun.
- Soğuyan ayvaları kaymak ve toz fıstık ile servis edin. Üzerine şerbet gezdirin. Afiyet olsun.
.