Vişne Receli tarifi,pratik vişne receli,işne receli tarif,resimli vişne receli tarifi,vişne receli yapılışı,vişne receli yapımı
vişne receli
imagesvisnereceliresimlitarifvisnerecelinasilyapilir5ad461d37961e
Malzemesi:
1 kg iri taneli vişne
1500 gr tozşeker (6 su bardağı)
1 adet limonun suyu ya da 1 gr limontuzu
Yapılışı ve Hazırlanması:
1 Vişneleri yıkayıp, saplarını ayıklayın Bir cekirdek cıkarıcı, kibrit copu ya da firkete ile sap kısmından girerek cekirdeklerini cıkarın
2 Tencereyi bir kat vişne, bir kat şeker sırası ile doldurun Vişneler suyunu verip şeker iyice ıslanmayıncaya kadar tencereyi kapağı olarak bir gece yada en az 5 6 saat bekletin
3 Receli ateşe oturtarak orta ateşte, hic su katmadan, ara sıra karıştırarak bir taşım kaynatın Ateşi kısın, kopuğunu surekli alarak recel kıvamım buluncaya kadar yaklaşık 3540 dakika kaynatmayı surdurun
4 Limon suyunu ya da limontuzunu katıp bir taşım daha kaynatarak ateşten alın Ilınınca kavanozlara aktarıp serin bir yerde saklayın
vişne receli
imagesvisnereceliresimlitarifvisnerecelinasilyapilir5ad461d37961e
Malzemesi:
1 kg iri taneli vişne
1500 gr tozşeker (6 su bardağı)
1 adet limonun suyu ya da 1 gr limontuzu
Yapılışı ve Hazırlanması:
1 Vişneleri yıkayıp, saplarını ayıklayın Bir cekirdek cıkarıcı, kibrit copu ya da firkete ile sap kısmından girerek cekirdeklerini cıkarın
2 Tencereyi bir kat vişne, bir kat şeker sırası ile doldurun Vişneler suyunu verip şeker iyice ıslanmayıncaya kadar tencereyi kapağı olarak bir gece yada en az 5 6 saat bekletin
3 Receli ateşe oturtarak orta ateşte, hic su katmadan, ara sıra karıştırarak bir taşım kaynatın Ateşi kısın, kopuğunu surekli alarak recel kıvamım buluncaya kadar yaklaşık 3540 dakika kaynatmayı surdurun
4 Limon suyunu ya da limontuzunu katıp bir taşım daha kaynatarak ateşten alın Ilınınca kavanozlara aktarıp serin bir yerde saklayın
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.