
Ünlü Rus Pastası (Pavlova) Tanımı İçin Gereçler
- 5 adet yumurta akı (Soğuk)
- 1 su bardağı toz şeker (200) ml bardak
- 1 yemek kaşığı + 1 yemek kaşığı ucu ile nişasta
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 1 paket vanilya
- 100 ml krema
- 150 gram labne peyniri
- 1 paket kremşanti
Ünlü Rus Pastası (Pavlova) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle; yumurta aklarımızı karıştırma kabımıza alalım. Yumurta aklarını soğuk kullanalım. Yumurta akları küçük kabarcıklar haline geldiğinde şekerin üçte birini ekleyelim.
- Biraz karıştırdıktan sonra yeniden şeker ekleyelim. Şayet şekeri çok geç eklerseniz beze parlaklığını kaybeder. Burada bir su bardağı şekeri üç sefer bekliyoruz çok kıymetli. Pavlova beze kimi bir pastadır bu yüzden bezeyi yapmak değerli.
- Şekerlerin tamamını ekledikten sonra, yumurta akını parlak ve elastik hale getirmek için limon suyunu ekleyelim. Biraz karıştırdıktan sonra vanilya ve nişastasını ekleyip çok az karıştıralım ve hazır.
- Elde ettiğimiz merengi bir sıkma torbasına alalım. Yağlı kağıt serilmiş tepsimize yuvarlak biçimde sıkalım.
- Sıkma süreci tamamlandıktan sonra, bir tatlı kaşığı yardımıyla içine oyalım ve kenarlarına alttan üst yanlışsız hal verelim.
- 90 derece alt üst ayarda ısınmış fırında 120-130 dakika pişirelim. Ağır ateşte uzun mühlet pişecek.
- Piştikten sonra lütfen soğuyana kadar ayırmaya çalışmayalım kırılır. Uygunca soğumasını bekleyelim. Daha sonra fırın tepsisinden alalım.
- Kreması için; bütün krema gereçlerini bir karıştırma kabına alalım. Hepsini mikserle geçirdikten sonra; bir sıkma torbasıyla değerli ovaların orta kısımlarına sıkalım. Meyvelerle süsledikten sonra soğuk olarak servis edebilirsiniz afiyet olsun.