
Unlu Süper Patlıcan Kızartması Tanımı İçin Gereçler
- İsteğe nazaran patlıcan
- Tuz
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı mısır unu
- 1 su bardağı galeta unu
- 3 adet yumurta
- Sıvı yağ
Unlu Mükemmel Patlıcan Kızartması Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle patlıcanları soyalım lakin uzun sap kısmını koparmayalım.
- Suyu ocağa alalım ve kaynamasını bekleyelim.
- Kaynar suyun içerisine bir yemek kaşığı tuz atalım(acısını almak için).
- Patlıcanları da suya atıp yumuşamasını bekleyelim. Çok yumuşak olmasın dikkat edin.
- Sonra haşlanan patlıcanları çıkarıp fazla suyun süzülmesi için bir süzgece alalım.
- Soğuyan patlıcanları evvel ortadan ikiye(sap kısımlarına kadar) bölelim sonra da öteki iki parçayı tekrar ikiye bölelim.
- Bir su bardağı un ve bir su bardağı mısır ununu birebir kapta karıştıralım.
- Patlıcanları evvel una bulayalım.
- Yumurtanın içine bir tatlı kaşığı tuz atalım ve çırpıp yumurtaya da bulayalım.
- Sonra da mısır unu ve galeta unu karışımına uygunca bulayalım. Tüm patlıcanlar bu halde hazırlanır.
- Kızarmış sıvı yağın içerisine atalım ve düzgünce kızarana kadar bekleyelim.