Un Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı nane
- 1 tane tavuk bulyon
- 5 su bardağı su
Un Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak tereyağımızı eritiyoruz iki yemek kaşığı un koyuyoruz unun kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
- Bir yemek kaşığı domates salçası bir yemek kaşığı biber salçası bir çay kaşığı nane beş su bardağı suyu tenceremizi alıyoruz.
- Bir tane bulyon atıyoruz.
- Kısık ateşte 10 dakika kaynadıktan sonra altını kapatıyoruz afiyet olsun????????