iltasyazilim
FD Üye
GEREKLİ MALZEMELER
3 su bardağı pirinç
100 gr tereyağı
2 su bardağı kestane
2 adet kesme şeker
1 su bardağı haşlanmış kuşbaşı et
1 çorba kaşığı kusu üzüm
1 adet havuç
1 adet portakal
1 çay kaşığı tarçın, yenibahar, karabiber
tuz
Yapılışı
1 3 su bardağı pirinci ayıklayın, 1 saat kadar tuzlu suda bekletin Bol suyla yıkayın 100 gram tereyağında pirinci kavurunFırında pişirilmiş 2 su bardağı kestaneyi, kavrulan pirince ilave edin
2 Üzerine 3 su bardağı sıcak su, 2 adet kesme şeker, 1 su bardağı haşlanmış kuşbaşı et, 1 çorba kaşığı kuru üzüm, 1 adet kibrit çöpü biçiminde doğradığınız havucu ilave edip karıştırın 20 dakika kısık ateşte pişirin
3 Ateşten aldığınız pilava, 1 adet rendelenmiş portakal kabuğu, 1 çay kaşığı tarçın, yenibahar, karabiber ekleyin Servis tabağına alıp, dağ şekli vererek servis yapın
3 su bardağı pirinç
100 gr tereyağı
2 su bardağı kestane
2 adet kesme şeker
1 su bardağı haşlanmış kuşbaşı et
1 çorba kaşığı kusu üzüm
1 adet havuç
1 adet portakal
1 çay kaşığı tarçın, yenibahar, karabiber
tuz
Yapılışı
1 3 su bardağı pirinci ayıklayın, 1 saat kadar tuzlu suda bekletin Bol suyla yıkayın 100 gram tereyağında pirinci kavurunFırında pişirilmiş 2 su bardağı kestaneyi, kavrulan pirince ilave edin
2 Üzerine 3 su bardağı sıcak su, 2 adet kesme şeker, 1 su bardağı haşlanmış kuşbaşı et, 1 çorba kaşığı kuru üzüm, 1 adet kibrit çöpü biçiminde doğradığınız havucu ilave edip karıştırın 20 dakika kısık ateşte pişirin
3 Ateşten aldığınız pilava, 1 adet rendelenmiş portakal kabuğu, 1 çay kaşığı tarçın, yenibahar, karabiber ekleyin Servis tabağına alıp, dağ şekli vererek servis yapın
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.