teknolojiuzmani
FD Üye
Tuzlu Simit (Kurabiye) Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram margarin yahut tereyağı (Oda sıcaklığındaki)
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yumurta sarısı üstüne
- Aldığı kadar un (Yaklaşık 3 su bardağı)
- Susam
- Çörek otu
Tuzlu Simit (Kurabiye) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak sıvı yağ ve tereyağı karıştırılır. Sonra öbür materyaller eklenir karıştırılır.
- En son un eklenip kulak göğsü kıvamında hamur elde ediyoruz, fazla yumuşak olmasın hamur zira kurabiyelerimiz dağılabilir.
- İstediğiniz üzere hal verip, üstüne yumurta sarısı sürüp susam, çörek otu yahut haş haş serpin.
- 190 derecede pişiriniz. Afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.