Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Turna'nın Kalbi Kitabı Özet - Erdal Küçükyalçın

Turna'nın Kalbi Kitabı Özet - Erdal Küçükyalçın
0
134

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
Turna'nın Kalbi konusu
Turna'nın Kalbi Kitap Özet
Erdal Küçükyalçın Kitapları

Kitap Özet

15 Haziran 1826'da Kara Cehennem Paşa tarafından Yeniçeri karargâhının kapısına yaptırılan top atışları, köklü bir Osmanlı kurumunun sonuna muhabere etmekteydi Yeniçeri Ocağı kendi hamileri olan Sultan II Mahmud tarafından olağan şartlarda küffarakarşı savaş anlamına gelen Bayrakı Şerif açılarak değil edilmişti Böylece dinî bir mahiyet şampiyon bu ihtilal, ertesi gün şeyhülislamın başkanlığında toplanan ulemanın Bektaşi tarikatının topyekün imhasına karar vermesiyle devam etmişti Oysa Osmanlı ordusunun kalbini teşkil eden yeniçeri ocağını kuranlar, padişahın yakın koruma ordusunun Bektaşi olmasına karar vermemişler miydi? Türk'e verilerekTürk yapılan ve İslam adına küffarile savaşanlar da tekrar bu Hıristiyan doğmuş devşirme çocuklar değil miydi? Ne olmuştu da bu köklü kurum şahsen hamileri göre düşman ilan edilebilmişti? Bu kuruluşundan bozuluşunakadar Yeniçeri Ocağını, Yeniçeri Yoldaşlığını ve Bektaşi Yolunu ele almaktadır *

Similar threads

Kapıkulu Ocakları nedir, Kapıkulu Ocakları hakkında data Kapıkulu Ocakları ne iş yapardı Kapıkulu Ocaklarının kaldırılması KAPIKULU OCAKLARI Osmanlı Devleti'nin kesintisiz ordusunu oluşturan ve aracısız olarak padişaha bağlı olan yaya, atlı ve teknik sınıftan asker ocaklarına verilen...
Cevaplar
0
Görüntüleme
101
Kapıkulu ocakları nedir hangi padişah döneminde kurulmuştur Kapıkulu Ocakları Osmanlı Devleti'nin aralıksız ordusunu yaratıcı ve aracısız padişaha tabi olan yayalara ait, atlı ve teknik sınıftan asker ocaklarına bahşedilen addır Kapıkulu ocaklarının kurulmasından önceki dönemde Osmanlı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
549
17Ve 18Yüzyıllarda Islahat Hareketleri, XVII Asır Islahatları ve Özellikleri II Osman Osmanlı tarihinde ilk köklü ıslahat girişimleri II Osman döneminde (1618 – 1622) başlamıştır II Osman dönemi yenilikleri şunlardır: * II Osman, saray dışından evlilik yaparak sarayı halka açmıştır *...
Cevaplar
0
Görüntüleme
73
Kapıkulu Ocakları Osmanlı Devleti'nin kesintisiz ordusunu yaratıcı ve aracısız padişaha yan olan yaya, atlı ve teknik sınıftan asker ocaklarına bahşedilen addır Kapıkulu ocaklarının kurulmasından önceki dönemde Osmanlı Devleti'nin askeri gücünü yayalar ve müsellemler oluşturuyordu Bu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
81
Osmanlılarda Eğitim nasıldı Osmanlı Devletinde Eğitim öğretim Osmanlılarda Eğitim ve Öğretim nasıldı Osmanlılarda Eğitim Öğretim Osmanlı Eğitiminin Hedeflediği insan Tipi: Klâsik dönemde Osmanlı eğitiminin hedeşediği insan tipinde aranan birincil nitelik, onun devlete ve yöneticilere...
Cevaplar
0
Görüntüleme
114
858,505Konular
982,705Mesajlar
33,053Kullanıcılar
gakgunSon üye
Üst Alt