Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Türk Mutfağının En Sevilen Lezzetlerinden Biri Olan Lahmacun Evde Nasıl Yapılır?

Türk Mutfağının En Sevilen Lezzetlerinden Biri Olan Lahmacun Evde Nasıl Yapılır?
0
142

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
80
s-06b7273c5c13429782a44e9056f411889cc2615c.jpg

Mesken üretimi hamuru ve konutta çekilen kıymasıyla meskende pratik bir halde lahmacun yapmaya ne dersiniz? Goldmaster Promax Kıyma ve Salça Makinasıyla bu mümkün. İster etinizi çekin isterseniz de yazın salçanızı, kışa hazırlığınızı yapın.




Konutta Pratik Lahmacun

Lahmacun içi için:

500 gram kaburga eti

2 adet domates 

1 adet soğan 

Yarım demet maydanoz 

1 YK domates salçası 

1 YK biber salçası 

3 diş sarımsak

8-9 YK sıvı yağ 

1 adet kapya biber 

3 adet yeşil biber

1/2 YK toz biber

1/2 TK karabiber

1 TK pul biber

Tuz

Hamur için:

2 SB su

1 TK tuz

4,5-5 SB un

Servis için:

Yeşillik

Soğan

Lahmacun içi için domatesin kabuğunu soyun, soğanları 4 kesime bölün. Promax Kıyma Makinesi’nde domates, soğan, biberler ve sarımsağı geniş bir kabın içine çekin. En son kıymayı çekin. Üzerine kalan gereçleri ekleyin ve elinizle düzgünce karıştırın. Harcı bekletmek için buzdolabında bekletin.

Hamur yapmak için, su ve tuzu kaba döküp karıştırın. Unu azar azar ekleyin ve karıştırın. Hamur toparlanınca tezgaha un serpin ve hamuru düzgünce yoğurun. Üzerini kapatın ve oda sıcaklığında 15 dakika hamuru dinlendirin. Hamur dinlendikten sonra 11 kesime bölün ve beze formuna getirin. Un serpilmiş tepsiye dizin ve üzerini kapatın. 20-25 dakika dinlendirdikten sonra un serpilmiş tezgahta açın. Lahmacun harcından koyup harcı yayın. Evvelce ısıtılmış 200 derece fırında 7-8 dakika denetimli pişirin.

Ayrıntılar için tıklayınız.
 

Similar threads

68 dak Hazırlık: 60 dak | Pişirme: 8 dak | Servis: 8 kişilik Evde Lahmacun yapmanın aslında oldukça kolay olduğunu biliyor muydunuz? Video’da verdiğim püf noktaları sayesinde çıtır çıtır, çok lezzetli Lahmacunlar yapabilirsiniz! Afiyet olsun Malzemeler: 300 gram Un 200 ml ılık su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
84
Ev yapımı lahmacun tarifi Evde nasıl lahmacun yapılır Siz de lahmacunu evde kendiniz yapmak istiyorsanız bu tasvir işinize yarayacaktır Lahmacun için ihtiyacınız olan malzemeler; Hamuru için: 3 su bardağı un 1 dere kaşığı tuz 1 çorba kaşığı kuru maya Su İçi için: Yarım kg kıyma...
Cevaplar
0
Görüntüleme
106
Gaziantep'ten tüm şehirlerimize kadar uzanan küçük bütün herkesin favorisi haline gelen enfes lahmacunu evde pişirmeye ne dersiniz? Adeta lokanta usulü olan bu lezzet vazgeçilmeziniz olacak. İster acılı isterseniz sade bir şekilde evde yapabileceğiniz lokanta usulü lahmacunun tarifi bugünkü...
Cevaplar
0
Görüntüleme
80
Dışarıda yediğiniz enfes ve hayli doyurucu olan lahmacunu konutta de pratik bir halde yapabilirsiniz. Babillerden kalan “lahmacun”un 5000 yıllık bir geçmişi olduğu argüman ediliyor. Üretimi epeyce kolay olan lahmacuna soğan ve maydanoz ikilisi çok yakışacak. İşte konutta lahmacun tanımı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
70
Lahmacun Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için; 1 kilo un 2 su bardağı ılık su 1, 5 su bardağı ılık süt ( Süt daha yumuşak olması için kullanılır veya su ) 1 çorba kaşığı tuz 1 paket instant maya İç harcı için 500 gr kıyma (İsteğe göre az yada çok olabilir ) 3 adet soğan 1 adet kırmızı biber 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
87
858,505Konular
982,680Mesajlar
33,049Kullanıcılar
arliekaneSon üye
Üst Alt