
Tüm Tavuk Pişirme Tanımı İçin Gereçler
Sos
- 2 yemek kaşığı dolu dolu yoğurt
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 kahve fincanı natürel sızma zeytinyağı
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı karabiber
- 2 orta uzunluk taze patates
- 1 büyük havuç
- 1 adet bütün tavuk
Tüm Tavuk Pişirme Tanımı Yapılışı
- İmali için küçük bir kapta salça, yoğurt, zeytinyağı, karabiber ve tuzu macun olana dek karıştırın.
- Yıkayıp temizlediği iz tavuğu bir tepsiye alın.
- Üst kısmına elle sosu sürün.
- Tavuğu kaldırıp soslu tarafı alta gelecek biçimde düdüklüye koyun.
- Kalan kısmında çokça soslayıp. Buhar vermesi için tencerenin tabanına 1/3 su bardağı sıcak su ekleyin. 10 – 15 dakika düdüklüde pişirin.
- Basıncın kendi kendine inmesini bekleyin.
- Patatesleri yıkayın ve kabukları ile elma dilimi dilimleyin.
- Havuçları da kabuklarını soyun boylamasına dört kesime enlemesine üç modül kesin.
- Tavuğu dağıtmadan yavaşca tencereyi tepsiye çevirerek tepsiye aktarın.
- Sosun kalanı dahil tepsiye geçtiğinden emin olun.
- Patatesleri ve havuçları tepsinin kenarlarına yerleştirin.
- 180 derecede fanlı fırında orta rafta 30 dakika pişirin. Afiyet olsun.