Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tüm Tavuk Pişirme

Tüm Tavuk Pişirme
0
45

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
tum-tavuk-pisirme.jpg

Tüm Tavuk Pişirme Tanımı İçin Gereçler


Sos
  • 2 yemek kaşığı dolu dolu yoğurt
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 kahve fincanı natürel sızma zeytinyağı
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı karabiber
  • 2 orta uzunluk taze patates
  • 1 büyük havuç
  • 1 adet bütün tavuk

Tüm Tavuk Pişirme Tanımı Yapılışı

  1. İmali için küçük bir kapta salça, yoğurt, zeytinyağı, karabiber ve tuzu macun olana dek karıştırın.
  2. Yıkayıp temizlediği iz tavuğu bir tepsiye alın.
  3. Üst kısmına elle sosu sürün.
  4. Tavuğu kaldırıp soslu tarafı alta gelecek biçimde düdüklüye koyun.
  5. Kalan kısmında çokça soslayıp. Buhar vermesi için tencerenin tabanına 1/3 su bardağı sıcak su ekleyin. 10 – 15 dakika düdüklüde pişirin.
  6. Basıncın kendi kendine inmesini bekleyin.
  7. Patatesleri yıkayın ve kabukları ile elma dilimi dilimleyin.
  8. Havuçları da kabuklarını soyun boylamasına dört kesime enlemesine üç modül kesin.
  9. Tavuğu dağıtmadan yavaşca tencereyi tepsiye çevirerek tepsiye aktarın.
  10. Sosun kalanı dahil tepsiye geçtiğinden emin olun.
  11. Patatesleri ve havuçları tepsinin kenarlarına yerleştirin.
  12. 180 derecede fanlı fırında orta rafta 30 dakika pişirin. Afiyet olsun.
Tavuğu poşet yada kağıda sarmadan basitçe pişireceğiz. Düdüklü tencere ve fırın sıralaması kullanarak çok az vakitte bu türlü hoş kızarmış tüm tavuk pişirebilirsiniz. Düdüklü tencereye nazaran müddet değişecektir. Ben #fissler 6 kglık tencere kullandım 3 kglık tencerede kapak kapanmadı.
 
858,505Konular
982,757Mesajlar
33,063Kullanıcılar
netflixdunySon üye
Üst Alt