
Triliçe Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3,5 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı şeker
- 200 gram sıvı krema
- 1 çay bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 200 gram sıvı krema
- 1 paket kremşanti
Triliçe Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak kabımıza yumurtayı ve şekeri alıp çırpıyoruz .
- Un, kabartma tozu, vanilyayı da ekleyip spatula yardımıyla alttan üste doğru karıştırıp tepsimize dökelim.
- 180′ lik fırında 10 dakika pişirelim sonra ısıyı 150 düşürüp 30 dakika pişirelim.
- Triliçenin sütlü sosu için uygun bir kapta süt, toz şeker ve sıvı kremayı çırpıp buzdolabında bekletelim.
- Karamelli sosu için; tavamıza şekeri orta ateşte sürekli olarak karıştırarak şekerin erimesini sağlayalım.
- Açık bir renge dönüşünce 1 yemek kaşığı tereyağını ekleyip yağın erimesini sağlayalım.
- Son olarakta sıvı kremayı ekleyip sos kıvam alana kadar kısık ateşte karıştırarak pişirelim
- Ilımış olan kekimize kürdan yardımıyla delikler açıp soğuttuğumuz şerbeti kekin üzerine dökelim.
- 1 paket köpürtülmüş kremşantiden süslemek için biraz ayıralım. Kalanında kekin üstüne dökelim.
- Ilımış olan karamelimizide kremşantinin üstüne dökelim.
- Ayırmış olduğumuz kremşanti ile triliçemizi süsleyip kürdan ile şekil verelim.
- 6-7 saat dinlendikten sonra servis edelim. Şimdiden deneyecek olan herkese afiyet olsun.