
Karamelli Trileçe Tanımı İçin Materyaller
- 5 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1, 5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 5 su bardağı ( 1 litre ) süt
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 200 gram sıvı krema
- 1 çay bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 200 gram sıvı krema
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı süt
Karamelli Trileçe Tanımı Yapılışı
- Karamelli trileçe yapmak için öncelikle karıştırma kabımıza, yumurta ve toz şekeri alıp beyaz köpük köpük kıvama gelene kadar çırpalım.
- Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip spatulayla alttan üste gerçek karıştırıp yağlı kağıt serili fırın kabına (dikdörtgen borcam kullandım) dökelim.
- 180°lik fırında denetimli bir halde pişirelim.
- Trileçenin sütlü sosu için uygun bir kapta süt, toz şeker ve sıvı kremayı çırpıp buzdolabında bekletelim.
- Karamelli sosu için, tavamıza şekeri alıp orta ateşte daima karıştırarak erimesini sağlayalım.
- Açık bir renk alınca 1 yemek kaşığı tereyağını ekleyelim ve yağın erimesini sağlayalım.
- Son olarak sıvı kremayı da ekleyip sosumuz kıvam alana kadar kısık ateşte kısa müddet karıştırarak pişirelim.
- Ilımış olan kekimizi aksi çevirip yağlı kağıdı çıkarıp çatalla delikler açalım.
- Hazırladığımız kremalı soğuk sütümüzü kekin üzerine dökelim.
- 1 paket köpürtülmüş krem şantiden süslemek için biraz ayırıp kalanını kekin üzerine yayalım.
- Ilımış olan karamel sosumuzu krem şantinin üzerine dökelim.
- Ayırmış olduğumuz krem şanti ile süsleyip kürdan ile biçim verelim.
- 1 gece dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis edelim.