Tost Ekmeğinde Sahanlı Yumurta Tanımı İçin Materyaller
1 tanesi için ;
- 2 adet tost ekmeği
- 2 dilim aç-bitir( jambon, salam dilimi, ince dilimlenmiş sucuk. )
- 1 büyük dilim kaşar peyniri ( cheddar da olabilir)
- 1 adet yumurta
- 2 tatlı kaşığı zeytinyağı ( içine azıcık sarımsak rendeleyin, varsa kekik/fesleğen de hoş olur ben kullanmadım)
Tost Ekmeğinde Sahanlı Yumurta Tanımı Yapılışı
- Tost ekmeklerini tezgahın üzerine alın bir adedinin tam ortasından çay bardağının ağzıyla kesip delik açın. (kesilen modüller maalesef bu tanımda kullanılamıyor, ben kuşlara verdim????)
- Düz olan tost ekmeğinin üzerine zeytinyağlı karışımdan sürülür bir dilim jambon/salam, bir dilim kaşar akabinde tekrar salam konur.
- Ortasını deldiğimiz tost ekmeği üzerine konur ve tekrar üzerine hazırladığımız zeytinyağı karışımı sürülür.
- Fotoğraflarda da sırayla evreleri görebilirsiniz.
- Boşluk olan yere bir adet yumurta kırılır üzerine isteğe nazaran tuz, pulbiber eklenerek fırına verilir.
- Yumurtayı sevdiğiniz kıvama gelene kadar fırında tutabilirsiniz.
- Ben orta ara açıp denetim ettim cıvık olmasını istemediğim için 180 derecede 20 dk da istediğim kıvama ulaştım????
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.