Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tombiş Poğaça

Tombiş Poğaça

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
Tombiş Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

*1 su bardağı süt
*1 su bardağı su
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 paket* yaş maya (ben pak mayayı tercih ediyorum)
*3 yemek kaşığı şeker
*2 tatlı kaşığı tuz
*Aldığı kadar un

İç harcı:

*Peynir

Üzeri için:

*1 yumurta sarısı

Tombiş Poğaça Tarifi Yapılışı Süt su ve sıvı yağı bir tencereye alıp ısıtıyoruz eğer malzemelerimiz soğuk olursa hamur kabarmaz Küçük parmağımızı yakmayacak şekilde ısıtıyoruz Bir yoğurma kabına ısıttığımız sütü, suyu ,sıvı yağı ve şekeri ekleyip içinde yas mayayı iyice eziyoruz Azar azar unu ekleyip tuzu da unun içerisine ekliyoruz Eğer tuzu en baştan koyarsanız mayanın aktifleşmesini engellemiş olursunuz Ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar un ekleyip yoğuruyoruz Daha sonra üzerini temiz bir bezle örtüp sıcak bir ortamda 45 dakika kadar bekletiyoruz Hamur kabardıktan sonra istediğiniz şekli verebilirsiniz Tepsiye koyduğunuz poğaçalarınızı* 15 dakika daha üzerini örterek bekletin Daha sonra bir yumurta sarısı ve biraz sıvı yağı çırpın ve üzerine sürün, gerçekten çok güzel kızarıyor (ben içerisine peynir koydum siz zeytin patates kaşar da koyabilirsiniz ama koyduğunuz malzemenin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin ) Ben 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiriyorum
Yumuşacık çok güzel kabarmış poğaçalarınız olacak deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun

858,505Konular
982,768Mesajlar
33,064Kullanıcılar
kazimdemirSon üye
Üst Alt