
Tiramisu Tanımı İçin Materyaller
1 paket pandispanya
Muhallebisi için ;
- 1 paket labne peyniri (200 gram)
- 2, 5 su bardağı süt
- 3 tepeleme yemek kaşığı un
- 1 tane yumurta
- 3 tepeleme yemek kaşığı toz şeker
- Yarım su bardağı sıcak su (½ bardak)
- 1 paket 3’ü bir ortada kahve
- Alabildiğince kakao
- Ben çilek de tercih ettim 1 adet
Tiramisu Tanımı Yapılışı
- Un, şeker, süt ve yumurtayı bir kaba koyup ocakta kaynatın.
- Kaynayana kadar karıştırmanız gerekir.
- Piştikten sonra ocağın üzerinden alıp soğumaya bırakın.
- Ortalama 15 dakika kadar soğuttuktan sonra labne peyniri ek edip çırpın.
- Dilerseniz mikser kullanarak daha pürüzsüz bir kıvam elde edebilirsiniz.
- Bir yandan da kahveyi sıcak suda kaynattıktan sonra soğumasını bekleyin.
- Büyükçe bir servis tabağına pandispanya kekinin bir katını koyup kahvenin yarısıyla ıslatın.
- Kek üzerine hazırladığınız kremanın yarısını koyup öbür yarısını da ıslatıp üzerini kapatın.
- Kalan kremayı pastanın üzerine döküp bütün kenarları tam kapanacak halde yayın.
- Son etapta bir süzgeç yardımıyla pastanın üzerine kakao dökün.
- Buzdolabında birkaç saat dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz.
- Bir gün evvel bekletirseniz lezzetinin daha düzgün olduğunu görebilirsiniz.
- Dilerseniz, tiramisuyu kakaolu dondurma ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.