Tereyağlı Poğaça (Farklı Biçim Arayanlara) Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı süt(Ilık)
- 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
- 2 adet yumurta (Beyazı içine sarısı üstüne)
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 (yarım) yaş maya
- 5 su bardağı kadar un (Kontrollü ekleyin hamurunuz sert olmasın)
- 1.5 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı süt;
- 2 yumurta sarısı
- Hellim peynir
- Kaşar peyniri
Tereyağlı Poğaça (Farklı Hal Arayanlara) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tereyağı hariç tüm gereçleri güzelce yoğurun.
- Daha sonra yumuşak tereyağını hamurunuza ekleyip, yeterlice yedirin 1. 5 saat mayalandırın.
- Mandalinadan biraz küçük kesimler alın 8 şeritten 1 poğaça çıkıyor. İnce uzun şeritler yapın. Dört adedini dik koyun iki adedini öndeki iki hamurun altından, gerideki hamurun üstünden geçirin.
- Altına iki şerit daha koyup bu defa öndeki hamurun üstünden, gerideki hamurun altından geçirin. Uçlarını birleştirin
- Şekil verdikten sonra iç gerecini ekleyin ve kapatın.
- Tepsiye dizip, bütün poğaçalara evvel süt sonra yumurta sarısı sürün.
- Önceden ısıtılmış fırında 10 dakika 180 derecede daha sonra 200 derecede pişirin.
- Fırından çıkınca üstünü bir bezle örtüp birinci sıcağı çıkana kadar bekleyin. Afiyet olsun.
Tereyağlı Poğaça (Farklı Biçim Arayanlara) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı