iltasyazilim
FD Üye
Terbiyeli Yeşil Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
*1 5 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
*1 küçük boy kuru soğan
*5 su bardağı et suyu veya su
*Tuz karabiber
*Sıvıyağ
Terbiyesi için :
*1 yumurta
*2 yemek kaşığı un
*Yarım limonun suyu
Üzeri için :
*Tereyağı
*Pul biber
*Nane
Terbiyeli Yeşil Mercimek Çorbası Tarifi Yapılışı İnce ince doğradığınız yemeklik soğanı sıvı yağda kavurun haşlanmış mercimekleri ekleyip, bir iki dakika karıştırarak kavurduktan sonra et suyu veya suyu ilave edip kaynamasını bekleyin Bu arada terbiyeyi hazırlayın
Bunun için, yumurta, un ve limon suyunu çırpın Kaynayan çorbanın suyundan bir yemek kaşığı ilave edip bir taraftan çırpmaya devam edin Terbiye ılık kıvama gelene kadar azar çorbanın suyundan ilave edin Kaynayan çorbaya terbiyeyi yavaş yavaş ilave edip, bir taraftan kepçeyle hızlıca karıştırın Tuzunu ve karabiberini ekleyip bir kaç dakika daha pişirdikten sonra, ocaktan alın Tereyağını kızdırın Pul biberi ve naneyi ilave edip çorbanın üzerine dökün Sıcak sıcak afiyetle tüketin
Mercimeği bir gece önceden ıslatıp, ertesi gün haşlayarak hazırladım Ve ayrıca pratik olması açısından bolca haşlayıp, bardakla ölçerek buzdolabı poşetlerine paylaştırıp, derin dondurucuya kaldırıyorum Size de tavsiye ederim
Deneyecek olanlara şimdiden Afiyet Olsun
*1 5 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
*1 küçük boy kuru soğan
*5 su bardağı et suyu veya su
*Tuz karabiber
*Sıvıyağ
Terbiyesi için :
*1 yumurta
*2 yemek kaşığı un
*Yarım limonun suyu
Üzeri için :
*Tereyağı
*Pul biber
*Nane
Terbiyeli Yeşil Mercimek Çorbası Tarifi Yapılışı İnce ince doğradığınız yemeklik soğanı sıvı yağda kavurun haşlanmış mercimekleri ekleyip, bir iki dakika karıştırarak kavurduktan sonra et suyu veya suyu ilave edip kaynamasını bekleyin Bu arada terbiyeyi hazırlayın
Bunun için, yumurta, un ve limon suyunu çırpın Kaynayan çorbanın suyundan bir yemek kaşığı ilave edip bir taraftan çırpmaya devam edin Terbiye ılık kıvama gelene kadar azar çorbanın suyundan ilave edin Kaynayan çorbaya terbiyeyi yavaş yavaş ilave edip, bir taraftan kepçeyle hızlıca karıştırın Tuzunu ve karabiberini ekleyip bir kaç dakika daha pişirdikten sonra, ocaktan alın Tereyağını kızdırın Pul biberi ve naneyi ilave edip çorbanın üzerine dökün Sıcak sıcak afiyetle tüketin
Mercimeği bir gece önceden ıslatıp, ertesi gün haşlayarak hazırladım Ve ayrıca pratik olması açısından bolca haşlayıp, bardakla ölçerek buzdolabı poşetlerine paylaştırıp, derin dondurucuya kaldırıyorum Size de tavsiye ederim
Deneyecek olanlara şimdiden Afiyet Olsun