Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Terbiyeli Tavuk Haşlama

Terbiyeli Tavuk Haşlama
0
103

teknoloji

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,248
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
83

Terbiyeli Tavuk Haşlama Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kilo but
  • 3 adet orta uzunluk patates
  • 3 adet havuç orta boy
  • 7-8 adet arpacık soğan
  • Dereotu
  • Maydanoz
  • 1 çay kaşığı Zerdeçal
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Biraz sıvı yağ
  • Sıcak su
  • Tuz
  • Karabiber
Terbiyesi için
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı limon suyu

Terbiyeli Tavuk Haşlama Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle bir haşlayacağınız tencere ye biraz sıvı yağ ve tereyağ ekleyin.
  2. Eriyince içine soyduğumuz soğanları atın biraz kavurun sonra iti iri doğradığımız patates ve havuçları içine atıyoruz biraz kavuruyoruz.
  3. Kavurduktan sonra zerzevatları farklı bir kaba alıyoruz.
  4. Tenceredeki yağın içine butlarımızı atıyoruz ve kızartıyoruz.
  5. Kızarttıktan sonra butları geçecek biçimde sıcak su ekliyoruz kaynamaya bırakıyoruz.
  6. Kaynayan tenceremizin içerisine kenara ayırdığımız zerzevatları katıyoruz.
  7. Biraz daha kaynadıktan sonra yoğurt yumurta sarısı ve limon suyunu karıştırıp içerisine eklenir karıştırılır.
  8. Bi tık daha kaynadıktan sonra ocağın altını kapatalım.
  9. İçerisine 1 çay kaşığı zerdeçal ince kıyılmış maydanoz ve dere otu katıp karıştırıyoruz haşlamamız hazır.Deneyenlere afiyet olsun ????
Terbiyeli Tavuk Haşlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Terbiyeli Tavuk Haşlama Tanımı İçin Malzemeler 1 paket kemiksiz derisiz tavuk but (Yaklaşık 600 gram)1 kase arpacık soğan (Yoksa iki tane küçük soğan)4-5 diş sarımsak2 tane patates2 tane havuç4-5 yemek kaşığı zeytinyağı1 dolu yemek kaşığı tereyağı1,5 tatlı kaşığı tuzYarım çay kaşığı karabiber1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
98
Terbiyeli Tavuk Haşlama Tanımı İçin Malzemeler 4-5 adet but küçük küçük parçalanmış1 litre su5-6 adet patates3-4 adet havuç3 dış sarımsak2 adet kuru soğan1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı zerdeçal1 yemek kaşığı tereyağıTuz1 – 2 kısım maydanoz Terbiyesi için; 3 yemek kaşığı yoğurtYarım limon...
Cevaplar
0
Görüntüleme
100
Terbiyeli Tavuk Haşlama Tarifi İçin Malzemeler ︎8-10 adet tavuk but︎2 orta boy soğan︎3 diş sarımsak︎3-4 adet orta boy patates︎2 adet havuç︎1 adet limon︎Tuz ve karabiber Terbiyesi için ︎2 yemek kaşığı sıvı yağ︎1 yemek kaşığı tereyağı︎1 dolu yemek kaşığı un︎Pulbiber Terbiyeli Tavuk Haşlama...
Cevaplar
0
Görüntüleme
51
Terbiyeli Tavuk Haşlama Tarifi İçin Malzemeler 5 tane tavuk baget4 tane patates3 tane havuç3 diş sarımsak1 adet soğanYarım çay bardağı zeytinyağıMaydanoz veya dereotu1 tatlı kaşığı tuzİsteğe bağlı karabiberÜzerini geçecek kadar su Terbiyesi için; 1 adet yumurta sarısı1 yemek kaşığı un1 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
52
Gripsavar Terbiyeli Tavuk Haşlama Tanımı İçin Malzemeler 8 adet tavuk baget2 adet patates2 adet havuç7/8 afet arpacık soğan(ya da bir baş kuru soğan)3 yemek kaşığı sıvı yağıMaydanozTuzKarabiberPul biberZerdeçal7 bardak su Terbiyesi için; 1 kaşık unYarım limon suyu Gripsavar Terbiyeli Tavuk...
Cevaplar
0
Görüntüleme
104
858,505Konular
982,670Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt