Terbiyeli Tavuk Haşlama Tanımı İçin Malzemeler
- 4-5 adet but küçük küçük parçalanmış
- 1 litre su
- 5-6 adet patates
- 3-4 adet havuç
- 3 dış sarımsak
- 2 adet kuru soğan
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz
- 1 – 2 kısım maydanoz
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- Yarım limon suyu
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 tepeleme yemek kaşığı un
Terbiyeli Tavuk Haşlama Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bütün zerzevatları iri olacak formda doğrayalım.
- Tencerenin içine tereyağı ve sıvı yağ ek edip zerzevatları koyalım. Az kızartalım.
- Parçaladığımız but kesimlerini koyup onu da rengi değişene kadar kavuralım.
- Tekrar zerzevatları tavuğun üzerine alalım.
- Karıştırdıktan sonra suyunu ek edip tuz hariç baharatlarını ekleyelim.
- Sebzeler ve tavuk güzelce yumuşayana kadar pişirin.
- Terbiyesi için bütün terbiye gereçlerini bir kaba alıp güzelce karıştırın.
- Yemeğin suyundan alıp terbiyeye ekleyip karıştırın. Direk çorbaya eklemeyin. Terbiye kesilir. Ilıştırmanız lazım.
- Terbiyeyi karıştırarak yemeğe ekleyin.
- Tuzunu ve maydanozunu ek edin.
- Bir taşım daha kaynatın ve ocaktan alın. Afiyetle.
Terbiyeli Tavuk Haşlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.