
Terbiyeli Havuç Çorbası Tanımı İçin Gereçler
- 3 adet orta uzunluk havuç
- 1 diş sarımsak
- 1 çay bardağı tel şehriye
- 1 adet knor
- 6 su bardağı sıcak su
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay bardağı su
- 1 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı un
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 çay kaşığı dolusu nane
Terbiyeli Havuç Çorbası Tanımı Yapılışı
- Birinci olarak havuçlarımızı soyalım ve rendeleyelim.
- Bir yemek kaşığı yağ ve rendelenmiş sarımsak ile tenceremize alıp yumuşayana kadar kavuralım.
- Rengi dönüp yumuşayan havuçlarımızın üzerine knor bulyon ve şehriyemizi dökelim bir iki karıştırıp kavuralım.
- Sonrasında suyumuzu ek edelim ve az tuz ekleyelim.
- Bir yandan terbiyemizi hazırlayalım .Bir kabın içine yumurtanın sarısı, un ,yoğurt ve bir çay bardağı suyumuzu ekleyelim ve kesilmemesi için bir kepçe tencere de kaynayan karışımdan alalım.
- Yeterlice karıştıktan sonra çorbamızın için terbiyeyi dökelim.
- 5 dakika kaynadıktan sonra tereyağı eritip nanemizi yakalım ve çorbamızın üzerine dökelim.
- 5 dakika da bu biçimde kaynadıktan sonra çorbamızın altını kapatalım.