
Terbiyeli Tavuklu Kış Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 2 tane kalçalı but
- Tavuk suyu
- Su
- 1 çay bardağı arpa şehriye
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı un
- 1,5 yemek kaşığı yoğurt
- Limon
- Tuz
Terbiyeli Tavuklu Kış Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak tavuklarımızı haşlıyoruz.
- Daha sonra haşlanan tavuklarımızı tavuk suyunun içinden çıkartıp ayrı bir tabağa alıyoruz. Ve güzelce tiftiyoruz.
- Tavuk suyu kaynarken içine suyumuzu ekliyoruz ve kaynamaya bırakıyoruz.
- Kaynayan suyumuza ilk olarak arpa şehriyeleri ekliyoruz ve ara sıra karıştırıyoruz.
- Pişmelerine yakın tiftiğimiz tavuklarımızı ekleyip arada karıştırarak arpa şehriyeler iyice pişene kadar kaynatıyoruz.
- Diğer taraftan bir çorba kasesine yumurta sarısı,yoğurt ve unumuzu alıp güzelce çırpıyoruz.
- Üzerine limon ve tuzumuzu da ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
- Kaynayan çorbamızın suyundan alıp terbiyemize ekleyip güzelce çırpıyoruz.
- Daha sonra terbiyemizi kaynayan çorbamıza ekliyoruz ve eklerken karıştırmayı hiç bırakmıyoruz çorbamızın kesilmemesi için.
- Bir iki taşım kaynattıktan sonra altını kapatıp sıcak servis ediyoruz. Afiyet olsun ????.