Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tepsi Kebabı

Tepsi Kebabı
0
88

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70

Tepsi Kebabı Tanımı İçin Malzemeler

  • 700-800 gram orta yağlı dana kıyma (arzu eden yarı kuzu yarı dana kullanabilir)
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 adet yeşil biber
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 adet kapya biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı tuz
Tepsiye sürmek için;
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
Sosu için;
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı su
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım çay kaşığı tuz
Üzerini süslemek için:
  • Domates
  • Yeşil biber

Tepsi Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Soğan, sarımsak, maydanoz ve biberleri rondodan ince olacak halde geçiriyoruz.
  2. Bir kapta kıymayı ve ince çekilmiş zerzevatları tuz ve baharatları ekleyip yoğuruyoruz.
  3. Tepsimize 1 tatlı kaşığı salçayı hertarafına sürüyoruz.
  4. Kıymalı harcımızı hertarafına bastırarak yayıyoruz.
  5. Bir cisimle pasta üzere hal verelim.
  6. Üzerine biber ve domates dilimleri ile süsleyelim.
  7. Bir çay bardağı suya bir yemek kaşığı salçayı, tuz ve sıvı yağı koyarak karıştıralım ve tepsimizin üzerine gezdirelim.
  8. 200 derece evvelden ısıtılmış fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirelim.Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ❤️
Tepsi Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Tepsi Kebabı Tanımı İçin Gereçler 600 gram kıyma2-3 adet domates1 büyük uzunluk kuru soğan2 adet kırmızı kapya biber4-5 adet yeşil biber2-3 diş sarımsakBir tutam maydanozKarabiber,pul biber,tuz Sosu için; 1 tatlı kaşığı salça1 çay bardağı su1 çay kaşığı tuz3-4 yemek kaşığı sıvı yağ Tepsi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
49
Parmak Yedirten Kolay Nefis Tepsi Kebabı Tanımı İçin Gereçler 4 adet orta uzunluk patatesDomatesBiber Kıymalı harç için ; 500 gram kiymaYarım demet maydanoz2-3 adet biber1 adet soğan1-2 dis sarimsak1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı pul biber1 çay kaşığı kimyon1 çay kaşığı tuzToz kırmızı biber...
Cevaplar
0
Görüntüleme
53
Hatay Tepsi Kebabı Tanımı İçin Materyaller 1 demet maydanoz2 adet kapya biber5-6 diş sarımsak400 gram dana,100 gram kuzu kıyma1 çay kaşığı tuz1.5 çay kaşığı karabiber Üzeri için: 2 çay kaşığı salça100 ml domates suyuSu, tereyağı1 adet soğan2 adet sivri biber3 adet çeri domates Püf nokta: rondo...
Cevaplar
0
Görüntüleme
45
Tepsi Kebabı Tanımı İçin Gereçler 500 gram dana kıyma1 adet büyük soğan3 diş sarımsak5 adet yeşil1 adet kırmızı biber1 yemek kaşığı domates salçası1 tatlı kaşığı biber salçası1 adet sulu domatesYarım çay bardağı sıvı yağTuzKarabiberKimyon (isteğe göre)Pulbiber (isteğe nazaran ) Tepsi Kebabı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
50
Hatay Usulü Tepsi Kebabı Tarifi İçin Malzemeler Yarım kg kuzu kaburga etiYarım kg dana kaburga eti1 bağ maydonoz4-5 diş sarımsak varsa taze daha güzel olur1 adet soğan1 adet al biber4-5 adet sivri biberYarım kg domates1 er tatlı kaşığı karabiber, tuz, pul biber Tepsi tabanına sürmek için; Yarım...
Cevaplar
0
Görüntüleme
39
858,505Konular
982,659Mesajlar
33,046Kullanıcılar
King3838Son üye
Üst Alt