Tepsi Kebabı Tanımı İçin Malzemeler
- 700-800 gram orta yağlı dana kıyma (arzu eden yarı kuzu yarı dana kullanabilir)
- 1 adet kuru soğan
- 3 adet yeşil biber
- 2 diş sarımsak
- 1 tutam maydanoz
- 1 adet kapya biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay bardağı su
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım çay kaşığı tuz
- Domates
- Yeşil biber
Tepsi Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Soğan, sarımsak, maydanoz ve biberleri rondodan ince olacak halde geçiriyoruz.
- Bir kapta kıymayı ve ince çekilmiş zerzevatları tuz ve baharatları ekleyip yoğuruyoruz.
- Tepsimize 1 tatlı kaşığı salçayı hertarafına sürüyoruz.
- Kıymalı harcımızı hertarafına bastırarak yayıyoruz.
- Bir cisimle pasta üzere hal verelim.
- Üzerine biber ve domates dilimleri ile süsleyelim.
- Bir çay bardağı suya bir yemek kaşığı salçayı, tuz ve sıvı yağı koyarak karıştıralım ve tepsimizin üzerine gezdirelim.
- 200 derece evvelden ısıtılmış fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirelim.Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun