Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tepsi Kebabı

Tepsi Kebabı

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
36
F-D Coin
99
tepsi-kebabi.jpg

Tepsi Kebabı Tanımı İçin Gereçler

  • 600 gram kıyma
  • 2-3 adet domates
  • 1 büyük uzunluk kuru soğan
  • 2 adet kırmızı kapya biber
  • 4-5 adet yeşil biber
  • 2-3 diş sarımsak
  • Bir tutam maydanoz
  • Karabiber,pul biber,tuz
Sosu için;
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ

Tepsi Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Öncelikle zerzevatları ister robotta ister elinizle ince doğrayalım.
  2. Suyunu sıkıp kıymamıza ekleyelim.
  3. Maydonozu da ince kıyıp içine ekleyelim.
  4. Tuzunu ve baharatını atıp karıştıralım.
  5. Bu etapta tepsinin tabanına isterseniz ince dilimlenmiş patates ve patlıcan dizebilirsiniz.
  6. Harcımızı tepsiye elimizle yayalım.
  7. Sekiz kesime bölelim.
  8. Üzerine 1 tatlı kaşığı salçayı 1 çay bardağı suyla açıp dökelim.
  9. En üste domates ve biber dizip yağlı kağıdı ıslatıp üzerine kapatalım.
  10. Evvelden ısıtılmış 200 dereceli fırında 25 dk pişirelim.
  11. Sonra üzerini açıp bu formda kızarana kadar pişirmeye devam edelim.
Tepsi Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,668Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt