teknolojiuzmani
FD Üye

Tepsi Kebabı Tanımı İçin Gereçler
- 600 gram kıyma
- 2-3 adet domates
- 1 büyük uzunluk kuru soğan
- 2 adet kırmızı kapya biber
- 4-5 adet yeşil biber
- 2-3 diş sarımsak
- Bir tutam maydanoz
- Karabiber,pul biber,tuz
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 çay bardağı su
- 1 çay kaşığı tuz
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
Tepsi Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle zerzevatları ister robotta ister elinizle ince doğrayalım.
- Suyunu sıkıp kıymamıza ekleyelim.
- Maydonozu da ince kıyıp içine ekleyelim.
- Tuzunu ve baharatını atıp karıştıralım.
- Bu etapta tepsinin tabanına isterseniz ince dilimlenmiş patates ve patlıcan dizebilirsiniz.
- Harcımızı tepsiye elimizle yayalım.
- Sekiz kesime bölelim.
- Üzerine 1 tatlı kaşığı salçayı 1 çay bardağı suyla açıp dökelim.
- En üste domates ve biber dizip yağlı kağıdı ıslatıp üzerine kapatalım.
- Evvelden ısıtılmış 200 dereceli fırında 25 dk pişirelim.
- Sonra üzerini açıp bu formda kızarana kadar pişirmeye devam edelim.