iltasyazilim
FD Üye
Tencere lahmacun tarifi için malzemeler
Hamuru için
2 su bardağı un
1 su bardağı su
1 paket instant maya
Tuz
İç harcı için
1 soğan
200 g kıyma
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 domates
6~7 dal maydanoz
Tuz
Kırmızı pul biber
Karabiber
Servis için
Maydanoz
Soğan
Domates
Limon
Tencere lahmacun hazırlanışı
Hamur için, unu geniş bir yoğurma kabına alın Su, maya ve bir çay kaşığı kadar tuzu ekleyin ve kulak memesi kıvamında bir hamur elde edecek şekilde yoğurun Üzerini nemli bir bezle örtün ve mayalanması için 1 saat kadar dinlendirin İç harcı için ince kıydığınız soğan ve kıymayı zeytinyağında soteleyin Kıymanın rengi dönmeye başladığında küp doğradığınız domates ve ince kıydığınız maydanozu ilave edin Tuz ve baharatlarla tatlandırıp ocaktan alın Mayalanan hamuru 10 eşit bezeye ayırın Bezeleri merdane yardımıyla tek tek açın Açtığınız bezelerin üzerine kıymalı harçtan yayın Lahmacunu geniş bir tencereye alın Orta ateşte kapağı kapalı olarak tek tek pişirin Altı hafif kızarıp pişince servis tabağına alın Tüm lahmacunlar piştikten sonra yanında maydanoz, soğan, domates ve limon dilimleriyle servis yapın
Hamuru için
2 su bardağı un
1 su bardağı su
1 paket instant maya
Tuz
İç harcı için
1 soğan
200 g kıyma
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 domates
6~7 dal maydanoz
Tuz
Kırmızı pul biber
Karabiber
Servis için
Maydanoz
Soğan
Domates
Limon
Tencere lahmacun hazırlanışı
Hamur için, unu geniş bir yoğurma kabına alın Su, maya ve bir çay kaşığı kadar tuzu ekleyin ve kulak memesi kıvamında bir hamur elde edecek şekilde yoğurun Üzerini nemli bir bezle örtün ve mayalanması için 1 saat kadar dinlendirin İç harcı için ince kıydığınız soğan ve kıymayı zeytinyağında soteleyin Kıymanın rengi dönmeye başladığında küp doğradığınız domates ve ince kıydığınız maydanozu ilave edin Tuz ve baharatlarla tatlandırıp ocaktan alın Mayalanan hamuru 10 eşit bezeye ayırın Bezeleri merdane yardımıyla tek tek açın Açtığınız bezelerin üzerine kıymalı harçtan yayın Lahmacunu geniş bir tencereye alın Orta ateşte kapağı kapalı olarak tek tek pişirin Altı hafif kızarıp pişince servis tabağına alın Tüm lahmacunlar piştikten sonra yanında maydanoz, soğan, domates ve limon dilimleriyle servis yapın
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.