Temel ajan şecmelerinde
CIA Rusya’daki cok gizli bir gorev icin secmece adaylarını bir imtihana tabi tutarlar
Başarılı olan adayları son bir sınav olarak sır tutma sınavına alır
Her birine bir sır verirler ve bunu soyleyip soylemeyecekleri konusunda işkenceye başlarlar
Ajanların coğu cozulur fakat Temel ne yaparlarsa yapsın sırrı vermemektedir
En ağır işkenceleri gectikten sonra tamam derler Temel bu işe uygun
Yalnız uykusunda konuşup konuşmadığını oğrenmek icin birde odasına kamera koyalım onu izleyelim ve Temel’in odasına gizlice kamera koyarlar
Temel odaya doner donmez kafasını duvarlara vurmaya başlar ve bir taraftan da soylenir;
Hatırla onihatırla oni Boşuboşuna işkence goruyorsun hatırla oni…
Duymasın
Cemal ile Temel askerde beraber nobet tutarlarken, komutanları bir bakmış
Cemalin elinde bir mektup, okuyor
N'apıyorsunuz, demiş
Temel:
Sevculumden mektup celdi Okuma yazma pilmem, Cemal okuyo pağa
Peki Cemal'in kulaklarındaki pamuk ne?
Temel:
Mektubu tuymasin diye
İnek Ciftliği
Laz bir inek ciftliği satın alır ve inekleriyle birlikte bir fotoğraf cektirerek ailesine yollar Aile heyecanla zarfı acarlar ve fotoğrafı gorurler Fotoğrafın altında ise şu yazmaktadır :
Okla işaretli olan benim
İstanbuldayım
Laz alacaklılardan kacmak icin kapısının uzerine İstanbul'dayımyazmış ve her kapı caldığında tavan arasına kacıyormuş Yine kapı caldıktan sonra bu kez buyuk bir gurultu ile kapı kırılmış ve eve giren birkac kişi lazın eşyalarını dışarı taşımaya başlamışlar Bu durumu tavan arasından seyreden laz:
Ulan şimdi İstanbul'da olmasam size gosterirdim
Kutuphane memuru olarak calışan Temel'e bir okuyucu sormuş
'Kadınlara karşı zafer kazanan erkek' kitabını nerde bulabilirim?
Masal polumunde
Temel Laz olduğu icin kendinden nefret ediyormuş Amerikaya gitmiş ve bircok ameliyattan sonra burnunu duzelttirmiş, iyi şekilde İngilizce oğrenmiş ve meşhur bir piyanist olmuş Birgun buyuk bir topluluğa konser verdikten sonra seyircileri selamlarken on taraftan bir ses duymuş:
Helal sana hemşerum, cok iyi calayusun da!
Temel: Benim Laz olduğumu nereden anladın yahu Halbuki Lazlara benzememek icin bir suru ameliyat oldum
Nasıl anlamayayım, demiş adam Butun piyanistler otururken sandalyeyi kendilerine cekerler, sen ise sandalyeye oturup piyanoyu kendine cekeyusun
Bir gun Temel, Dursun ve Ahmet otel aramaya gitmisler
Sadece 3 odasi bos bir otel bulmuslar Bu odalarin kusurlari varmis
Biri karincali odaya, biri sinekli odaya, biri de bocekli odaya yerlesmisler
Herkes odasina cekilmis ve derken sabah olmus
Dursun ile Ahmet'in gozleri mos mormus cunku sinek ve bocekler onlari isirmis fakat Temel'e birsey olmamis
Temele sormuslar :
Sana neden birsey olmadi?
Temel :
Bir karinca oldurdum hepsi cenazesine gittiler
CIA Rusya’daki cok gizli bir gorev icin secmece adaylarını bir imtihana tabi tutarlar
Başarılı olan adayları son bir sınav olarak sır tutma sınavına alır
Her birine bir sır verirler ve bunu soyleyip soylemeyecekleri konusunda işkenceye başlarlar
Ajanların coğu cozulur fakat Temel ne yaparlarsa yapsın sırrı vermemektedir
En ağır işkenceleri gectikten sonra tamam derler Temel bu işe uygun
Yalnız uykusunda konuşup konuşmadığını oğrenmek icin birde odasına kamera koyalım onu izleyelim ve Temel’in odasına gizlice kamera koyarlar
Temel odaya doner donmez kafasını duvarlara vurmaya başlar ve bir taraftan da soylenir;
Hatırla onihatırla oni Boşuboşuna işkence goruyorsun hatırla oni…
Duymasın
Cemal ile Temel askerde beraber nobet tutarlarken, komutanları bir bakmış
Cemalin elinde bir mektup, okuyor
N'apıyorsunuz, demiş
Temel:
Sevculumden mektup celdi Okuma yazma pilmem, Cemal okuyo pağa
Peki Cemal'in kulaklarındaki pamuk ne?
Temel:
Mektubu tuymasin diye
İnek Ciftliği
Laz bir inek ciftliği satın alır ve inekleriyle birlikte bir fotoğraf cektirerek ailesine yollar Aile heyecanla zarfı acarlar ve fotoğrafı gorurler Fotoğrafın altında ise şu yazmaktadır :
Okla işaretli olan benim
İstanbuldayım
Laz alacaklılardan kacmak icin kapısının uzerine İstanbul'dayımyazmış ve her kapı caldığında tavan arasına kacıyormuş Yine kapı caldıktan sonra bu kez buyuk bir gurultu ile kapı kırılmış ve eve giren birkac kişi lazın eşyalarını dışarı taşımaya başlamışlar Bu durumu tavan arasından seyreden laz:
Ulan şimdi İstanbul'da olmasam size gosterirdim
Kutuphane memuru olarak calışan Temel'e bir okuyucu sormuş
'Kadınlara karşı zafer kazanan erkek' kitabını nerde bulabilirim?
Masal polumunde
Temel Laz olduğu icin kendinden nefret ediyormuş Amerikaya gitmiş ve bircok ameliyattan sonra burnunu duzelttirmiş, iyi şekilde İngilizce oğrenmiş ve meşhur bir piyanist olmuş Birgun buyuk bir topluluğa konser verdikten sonra seyircileri selamlarken on taraftan bir ses duymuş:
Helal sana hemşerum, cok iyi calayusun da!
Temel: Benim Laz olduğumu nereden anladın yahu Halbuki Lazlara benzememek icin bir suru ameliyat oldum
Nasıl anlamayayım, demiş adam Butun piyanistler otururken sandalyeyi kendilerine cekerler, sen ise sandalyeye oturup piyanoyu kendine cekeyusun
Bir gun Temel, Dursun ve Ahmet otel aramaya gitmisler
Sadece 3 odasi bos bir otel bulmuslar Bu odalarin kusurlari varmis
Biri karincali odaya, biri sinekli odaya, biri de bocekli odaya yerlesmisler
Herkes odasina cekilmis ve derken sabah olmus
Dursun ile Ahmet'in gozleri mos mormus cunku sinek ve bocekler onlari isirmis fakat Temel'e birsey olmamis
Temele sormuslar :
Sana neden birsey olmadi?
Temel :
Bir karinca oldurdum hepsi cenazesine gittiler
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.