Telli Gelin Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 lt.süt
- 1 su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağından biraz az kavrulmuş kadayıf
- Yarım su bardağı h.cevizi
- 1 yemek kaşığı tereyağ yahut margarin
- 1 paket vanilin
- Ceviz ve kavrulmuş kadayıf
Telli Gelin Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Uygun bir tencereye süt,şeker,un ve nişasta alınıp topak kalmayacak formda karıştırılır.
- Ocağa konulup yoğunlaşana kadar daima karıştırılarak pişirilir.
- Kadayıf,h. Cevizi ,vanilin ve tereyağ eklenir.
- Tereyağ eriyene kadar karıştırılarak pişirilmeye devam edilir.
- Suyla ıslatılmış kalıba dökülüp üzeri düzeltilir.
- Oda ısısına geldikten sonra buzdolabında bir iki saat dinlendirilir.
- Uygun bir tabağa aykırı çevirilerek üzeri kadayıf ve ceviz ile süslenir.
Telli Gelin Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.