elektronikci
FD Üye
Muhallebili Kadayıf Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 200 gram kavrulmuş kadayıf
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay bardağı iri kıyılmış ceviz
- 1 litre süt
- 1 su bardağından bir parmak eksik şeker
- 3 yemek kaşığı nişasta(buğday nişastası
- 4 yemek kaşığı un
- 1 paket krema
- 1 paket vanilya
Muhallebili Kadayıf Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Çiğ kadayıf kullanacaksanız kısık ateşte kavurun Ben marketten kavrulmuş aldım biraz daha kavurdum.
- Tereyağını eritelim kavrulmuş kadayıfı yağda biraz 4-5 dakika daha kavuralım
- Üzerine şekeri ekleyip karıştırın daha sonra ceviz yahut fındık ekleyip, 4-5 dakika daha kavurup, ocaktan alalım kadayıfı.
- Krema ve vanilya hariç tüm malzemeyi tencereye alıp, pişirelim. Katılaşan pişen muhallebiyi ılıması için bir kenara bırakalım üzerini streç sinemayla kapatıp bekletin.
- Ilıdıktan sonra kremayı vanilyayı ek edip mikserle çırpalım. Borcama kadayıfın yarısını döküyoruz, üzerine muhallebinin tamamı dökülür.
- Daha sonra kalan kadayıflarda üzerine eklenip buzdolabında dinlenmeye bırakalım en az 3 saat buzdolabında dinlenmeli.
- Krema eklemek istemeyenler 1 paket toz kremşanti ekleyip, mikserle çırpabilir lakin benim teklifim kremadır
Deniyeceklere afiyet şifa olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.