
Tel Tel Yumuşak Açma Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 ad yumurta beyazı(buzdolabına girmemiş taze)
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket maya
- 8 su bardağı tam dolu un
- 2 adet yumurta sarısı
Tel Tel Yumuşak Açma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamuru için un hariç tüm malzemeler yoğurma kabında karıştırılır.
- Daha sonra üzerine yedi su bardağı elenmiş un ilave edilir ve yoğrulmaya başlanır.
- Son bardak un yavaş yavaş ilave edilerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilinceye kadar yoğurulur.
- Yaklaşık 20 dakika yoğrulur. (güzel kabarıp tel tel olması için iyi yoğurmak çok önemli).
- Yoğurulan hamur 2-3 saat mayalanmaya bırakılır. (ben geceden yaptım sabaha kadar mayalandı).
- Mayalanan hamur 32 eşit bezeye ayrılır.
- Daha sonra bezeler teker teker üzerine çok bastırmadan inceltilir.
- İnceltilmiş 2 beze birbirine sardırılır uçlarından birbirine tutturulup açma şekli verilir ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine tüm açmalar yerleştirilir.
- Tepside 1 saat kadar üzeri hafif bir bez ile örtülüp mayalandırılır.
- Mayalanan açmaların üzerine hiç bastırmadan çok hafif hareketlerle yumurta sarısı sürülür.
- Önceden ısıtılmış 200° fırında üzerleri kızarıncaya kadar fırın hiç açılmadan pişirilir.
- Fırından çıkınca tepsisinde soğumaya bırakılır üzerine herhangi bişey örtülmez.
Tel Tel Yumuşak Açma Tarifi Fotoğraflı Yapılışı