Tel Tel Açma Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 paket instant maya
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
- 150 gr tereyağı
- 2 yemek kaşığı pekmez
- Çeyrek çay bardağı su
Tel Tel Açma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Ilık su, süt, şeker, tuz ve mayayı ekleyin ve karıştırın.
- Yağını da ekleyip tekrar karıştırın. Kontrolü bir şekilde ununu ekleyerek yoğurun.
- Yumuşak kulak memesi kıvamında bir hamur yapın ve mayalamaya bırakın.
- Mayalanan hamuru mandalina büyüklüğünde bezelere ayırın.
- Hamuru el yordamıyla açıp yumuşamış tereyağı sürün ve katlayıp kıvırın.
- Tepsiye dizin ve üzerine pekmez su ile açarak sürün (Ben yumurta sevmediğim için pekmez kullandım isteğe göre yumurta sarısı sürülebilir)
- Son olarak da haşhaş serpilir. 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.