
Tel Tel Açma Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket instant maya
- 2 yumurta (akları içine sarılar üzerine sürülecek)
- 8-9 su bardağı un kontrollü koyun
- Margarin
- Yumurta sarıları
- 1 çay kaşığı pekmez susam
Tel Tel Açma Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bildiğiniz tüm açma poğaça tariflerini unutun derim harika bir tarifle geldim ????????????.
- Su, süt maya ve şekeri yoğurma kabına alıp karıştırıp 10 dk bekletip daha sonra un hariç diğer malzemeleri ekleyip ununu yavaş yavaş ekleyip yoğurma ya başlayalım.
- Yumuşak ele yapışan bir hamur olacak sonunda 5 dk boyunca hamurun altından elimizle havalandırarak yoğurun çok güzel toparlanır daha sonra 1 saat mayalansın.
- Daha sonra mandalina büyüklüğünde bezeler hazırlayıp hepsinin üstüne bir çay kaşığı margarin koyun en başta yaptığınızdan başlayarak margarini hamura yedire yedire hamuru açın.
- Rulo şeklinde sarıp kenara alın hepsine aynı işlemi uygulayalım.
- Tekrar en başta yaptığımızı alıp biraz uzatıp döndürelim ve uçlarını birleştirip tepsiye dizelim.
- 15 dk da tepsi mayası yapalım.
- En son üzerine yumurta sarısı ve pekmez karışımını sürüp susam serpip önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
- Fırından çıktıktan sonra muhakkak üzerine nemli bir havlu yada bez koyalım ki yumuşak olsunlar.Not:hamurdan beze almaya çalışırken hamur elinize yapışabilir elinizi hafif yağlayın????.