Tel Şehriyeli Pirinç Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı pilavlık pirinç (200 cc ölçü bardağı kullandım)
- 2 çorba kaşığı tel şehriye
- 4 çorba kaşığı zeytinyağı
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 2 su bardağı su
- Tuz
Tel Şehriyeli Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yaklaşık 5 saat evvel ıslattığımız pirinçi yeterlice yıkayıp ve süzelim.
- Tavaya yağımızı alıp şehriyeyi güzelce pembe renk alana kadar kavuralım.
- Pirincimizi ek edip biraz daha kavurup suyumuzu, tereyağı ve tuzu ek edip kısık ateşte pişirelim.
- Suyunu çeken pilavımız düzgünce demlendikten servis edilir.
Tel Şehriyeli Pirinç Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.