
Tek Lokmalık Fındıklı Tarçınlı Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
- 1 paket yumuşak tereyağı yahut margarin 250 gr 8Oda sıcaklı)
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1,5 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı ince çekilmiş fındık (Toz halinde)
- 1 yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un (yaklaşık 4-4,5 su bardağı)
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Tek Lokmalık Fındıklı Tarçınlı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle un hariç tüm materyalleri bir kapta güzelce karıştırın. Azar azar umu ek edip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
- Yoğurduğumuz hamurdan fındıktan biraz büyük modüller koparıp yuvarlayın yağlı fırın kağıdı serilmiş tepsiye aralıklı olarak dizin.
- Evvelce ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri hafif pembeleşene kadar (yaklaşık 13-15 dakika) pişirin.
- Bir kase içine pudra şekeri ve tarçını ekleyip karıştırın.
- Kurabiyelerin birinci sıcaklığı çıktıktan sonra üzerine serpin yahut tarçınlı karışıma bulayıp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun
.