Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tayvan Ve Çin Kökenli Bao Ekmeği Ve Acılı Et

Tayvan Ve Çin Kökenli Bao Ekmeği Ve Acılı Et

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
tayvan-ve-cin-kokenli-bao-ekmegi-ve-acili-et.jpg

Tayvan Ve Çin Kökenli Bao Ekmeği Ve Acılı Et Tarifi İçin Malzemeler


Ekmek için;
  • 1/3 su bardağı ılık su
  • 1/2 (yarım) su bardağı ılık süt
  • 1 yemek kaşığı instant maya
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1/4 (çeyrek) tatlı kaşığı tuz
Et için;
  • 400 gram bonfile
  • 1 çay kaşığı sarımsak tozu
  • 1 çay kaşığı paprika
  • 1 adet kurutulmuş acı biber
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı taneli hardal
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 2 adet misket limon rendesi ve suyu
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Tayvan Ve Çin Kökenli Bao Ekmeği Ve Acılı Et Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Su ve süt bir kaseye alınır içerisine maya ve şeker eklenir. Un derin bir kaba alınır. Tuz ve kabartma tozu eklenerek biraz karıştırılır ve ortası açılır. Zeytinyağı ve sütlü karışım eklenir. Dıştan içe doğru yoğrularak hamur oluşturulur.
  2. Hamur tezgah üzerine alınır biraz daha zeytin yapı eklenerek 5 dakika daha yoğurulur. Temiz bir kase içerisinde üzeri kapatılarak 45 dakika mayalanmaya bırakılır.
  3. Hardal, salça, sarımsak tozu, bal, paprika, ufak parçalara ayırdığımız kurutulmuş acı biber ve zeytinyağı bir kase içerisinde karıştırılır üzerine et eklenerek iyice yedirilir. Ağzı kapatılarak buz dolabında marine edilir.
  4. Mayalanan hamur tezgah üzerine alınır, kalem kalınlığında açılır ve bir aparat yardımıyla daireler çıkartılır. Daireler ikiye katlanır ve üzerine merdane ile hafifçe bastırılarak yapışması sağlanır.
  5. Ocakta su kaynatılır ve suya değmeyecek şekilde üzerine süzgeç yerleştirilir. Hamurlar süzgeç içerisine yerleştirilir ve üzeri kapatılarak buharda yaklaşık 8 dakika pişirilir.
  6. Tavayı ocağa alıyoruz, ısıtıyoruz ve o da sıcaklığına getirdiğimiz etleri tavada 3-5 dakika soteliyoruz. Tavanın altını kapattıktan sonra üzerine limon suyu ve rendesini ekliyoruz.
  7. Pişen ekmeğimizin ortasını açıyoruz ve pişen etten yerleştiriyoruz. Biz ayrıca halka şeklinde soğan doğradık ve maydanoz ile piyaz yaptık, ayrıca az yağda yeşil biber soteleyip ekmeğimizin içerisine ekledik.
  8. Yanında biraz susam kavurup soya sosuyla ikram ettik. Soya sosuna batırarak yemesi içerisinde acılı et olan ekmeğimizi oldukça keyifli yaptı. Ekmez pişmez diye endişe etmeyin gayet de güzel pişiyor. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun….
Tayvan Ve Çin Kökenli Bao Ekmeği Ve Acılı Et Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Foccacia Ekmeği Tanımı İçin Gereçler 500 g un (elenmiş)375 ml ılık su1 yemek kaşığı zeytinyağı1 yemek kaşığı kuru maya1 tatlı kaşığı  tuz1 çay kaşığı bal100 g kuru domates1 diş sarımsak50 g dilimlenmiş zeytin5 kol taze kekik10 adet top mozzarella10 adet şeker domates Üzeri için: 2 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
44
Özgün Sandiviç Ekmeği Tanımı İçin Gereçler 1,5 su bardağı ılık su1 yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında)3 yemek kaşığı toz şeker1 tatlı kaşığı tuz1 yemek kaşığı instant kuru maya4 su bardağı un Yepyeni Sandiviç Ekmeği Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Sandviç ekmeği üretimi için...
Cevaplar
0
Görüntüleme
46
Zeytinli Tam Buğday Focaccia Ekmeği Tanımı İçin Gereçler Hamuru için; 1.5 su bardak ılık su3 yemek kaşığı zeytinyağ1 paket instant maya1 tatlı kaşığı tuz3.5 su bardağı tam buğday unu Üzeri için; 2 yemek kaşığı zeytinyağ25 adet dilimlenmiş siyah zeytin2 çay kaşığı kekik Zeytinli Tam Buğday...
Cevaplar
0
Görüntüleme
87
Hamburger (Ekmeği Ve Sosu İle) Tanımı İçin Malzemeler Hamburger ekmeği hamuru için; 400 gram un1 adet yumurta150 ml su (1 su bardağından 1 parmak eksik)50 ml süt (Çeyrek çay bardağı)30 gram toz şeker (2 yemek kaşığı)2 çay kaşığı kuru maya1 çay kaşığı tuz2.5 yemek kaşığı tereyağı (Oda...
Cevaplar
0
Görüntüleme
103
İki Mayalı Ekmek Tarifi İçin Malzemeler Ön maya için; 20 gram yaş maya150 ml ılık su200 gram un İkinci mayalama için; 20 gram yaş maya350 ml ılık su1 yemek kaşığı tuz2 yemek kaşığı zeytinyağ500 gram un İki Mayalı Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Öncelikle ön maya...
Cevaplar
0
Görüntüleme
55
858,505Konular
982,771Mesajlar
33,065Kullanıcılar
DoxySon üye
Üst Alt