bilgisayarci
FD Üye
Foccacia Ekmeği Tanımı İçin Gereçler
- 500 g un (elenmiş)
- 375 ml ılık su
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı bal
- 100 g kuru domates
- 1 diş sarımsak
- 50 g dilimlenmiş zeytin
- 5 kol taze kekik
- 10 adet top mozzarella
- 10 adet şeker domates
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Taze ve kuru kekik
Foccacia Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Kuru maya bir kaba alınır içerisine ılık su eklenir karıştırılır, sırasıyla zeytinyağı, tuz ve bal eklenir.
- Elenmiş un azar azar eklenir ve hamur yoğrulur (hamurun cıvık bir kıvamda olması gerekiyor).
- İçerisine taze kekik yaprakları, küçük doğranmış zeytin, kuru domates ve sarımsak eklenir ve tahta kaşık yardımı ile karıştırılır.
- Hamur pişirilecek olduğu kaba alınır buzdolabı poşeti hamura değecek bir biçimde üzerine yerleştirilir 30 dakika mayalandırmaya bırakılır.
- Mayalanan hamuru üzerine zeytinyağlı kekikli karışım sürülür top mozzarella, domates ve taze kekik yaprakları yerleştirilir.
- Evvelce ısıtılmış 180’c lik fırında 35-40 dakika pişirilir, ekmek soğuduktan sonra zeytinyağlı karışım yeniden sürülür ve servis edilir afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.