Tavuklu Zarf Böreği Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yufka
- 250 gram tavuk göğsü
- 1 su bardağı eritilmiş tereyağı yahut margarin
- 1 adet büyük uzunluk soğan
- 1 avuç ceviz
- 1 şişe maden suyu
- Tuz
- Karabiber
Tavuklu Zarf Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tavuk eti küp küp doğranır ve güzelce yıkandıktan sonra tencereye alınır.
- Bir ölçü su eklendikten sonra pişirilir ve çok az yağ eklenir.
- Daha sonra ocağın altı kapatılır.
- Pişen tavuktan bir bardak tavuk suyu ayrılır.
- Yufka tezgaha serilir.
- Maden suyu ve eritilmiş tereyağ karışımı yufkanın ortasına sürülür.
- İkinci yufkaya da tıpkı süreç uygulanır.
- Toplamda iki yufka üst üste olacak.
- Diğer taraftan soğan ince ince doğranır ve çok az sıvı yağda kavrulur.
- Didiklenen tavuklar, ceviz, tuz ve karabiber eklenir.
- Suyunu çekene kadar pişirilir.
- Sosladığımız yufkanın ortasına harç eklenir.
- Önce iki kenarlarını içe yanlışsız daha sonra kalan öbür kenarlarını kapatıp kare hali verilir.
- En son uçları birleştirilerek zarf hali verilir.
- Üzerine yumurta sarısı sürülür.
- Çörekotunu da ekledikten sonra 170° fırında nar üzere kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.